Αθήνα: Αναδείχτηκε κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός της Ευρώπης

Καμιά φορά  μπορεί να το ξεχνάμε ή να μην το καταλαβαίνουμε αλλά όσοι μένουμε στην Αθήνα ζούμε σε μια ωραία πόλη. Εντάξει μπορεί να μην έχει ιδιαίτερα πολύ πράσινο, μπορεί το κυκλοφοριακό της να μας σπάει ενίοτε τα νεύρα, μπορεί τα μέσα μαζικής μεταφορές να μην είναι και τα πιο εξυπηρετικά και οι υποδομές να πάσχουν ωστόσο η πολιτιστική της κληρονομιά κάνει την πόλη να ξεχωρίζει.

Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνουν οι επισκέπτες της όπως προκύπτει από την ανάδειξή της ως κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό της Ευρώπης

στα World Travel Awards.

Στην εκδήλωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, η Αθήνα κατάφερε, μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), να κερδίσει τον τίτλο του κορυφαίου Πολιτιστικού Προορισμού (Europe’s Leading Cultural City Destination 2022) ανάμεσα σε σημαντικούς προορισμούς όπως το Παρίσι, η Ρώμη, το Λονδίνο, η Λισαβόνα, το Εδιμβούργο, η Πράγα και η Βενετία.

Κορυφαία και στα συνέδρια

Αποτελεί παράλληλα και το επιστέγασμα της ανοδικής πορείας της πόλης στην παγκόσμια κατάταξη διοργάνωσης συνεδρίων και εκδηλώσεων, αφού πέρυσι η Αθήνα αναδείχθηκε 6η στην Ευρώπη και 8η στον κόσμο (σύμφωνα με την κατάταξη του International Congress and Convention Association).

Στην ίδια εκδήλωση το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων βραβεύτηκε ως το καλύτερο της Ευρώπης.

«Συνεχίζουμε να προβάλλουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αθήνας στις διεθνείς αγορές, εξασφαλίζοντας τουρισμό υψηλού επιπέδου», τόνισε με αφορμή αυτή τη διάκριση, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε επίσης

Αχαΐα: Ήταν νεκρή επί μέρες στο σπίτι της – Βρέθηκε σε κατάσταση «μουμιοποίησης»

Κόρινθος: Ζαχαροπλαστείο φτιάχνει τούρτα με… κατσαρίδες (photo/videos)

Πέτρος Φιλιππίδης: Διακοπή στη δίκη λόγω αδιαθεσίας της προέδρου

Keywords
Τυχαία Θέματα