«Αρόδου» η Τέχνη και η Επιστήμη στην καινούργια έκθεση της Selin

Τη λένε Ελένη Λιόκουρα, έγινε γνωστή στον εικαστικό χώρο ως Selin και τώρα παρουσιάζει τη νέα της δουλειά με αφετηρία έμπνευσης τη συστηματική ενασχόλησή της με τη σχέση της εικαστικής δημιουργίας με την ανθρώπινη ψυχή.

Μπορεί η Σελίν να έχει επιλέξει τον ναυτικό όρο «Αρόδου» για την νέα εικαστική έκθεσή της, όμως η ίδια έχει έλθει για να μείνει και να καθιερωθεί στη συνείδηση όσων γνωρίζουν εκείνη και τα έργα ζωγραφικής της, ως μία

καλλιτέχνης της νεότερης γενιάς.

Τη ρωτάω πώς γεμίζει το εικοσιτετράωρο ενός καλλιτέχνη μια και η τέχνη  απαιτεί  πλήρη αφοσίωσή,επιμονή; Η Σελίν ανταπαντά ότι “δεν μπορείς να εκβιάζεις ή να βιάζει την έμπνευση και τη διάθεση δημιουργίας. Εκείνο για το οποίο μεριμνά είναι να δέχεται ερεθίσματα. Ερεθίσματα από διάφορα πεδία και εκφάνσεις της κοινωνίας”.

 «Ο καλλιτέχνης,” υποστηρίζει, “δεν είναι εκείνος που παροπλίζεται, οφείλει να είναι ενημερωμένος αλλά κυρίως συμμετέχων σε ό,τι αφορά στην εποχή του. Οφείλει να είναι κοσμο-πολίτης».

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής έκθεσης της έχει δοθεί η ευκαιρία για μια σύνδεση με διαφορετική προοπτική στη σχέση της Τέχνης και της Επιστήμης, όσον αφορά τα ψυχικά προβλήματα και την ειδική αγωγή. Βασικός στόχος είναι η νέα πνοή ζωής που θα ανοίξει παράλληλους δρόμους σε Ψυχιατρικά κέντρα, Νοσοκομεία καθώς και Σχολεία. Η «αυτοθεραπευτική» λειτουργεί μέσω της δημιουργικότητας.

Το «μότο» της: “Art leaves no scars“ (Τα σημάδια της τέχνης είναι τα μόνα που δεν χρειάζονται επούλωση ) .Για εκείνη είναι ένα είδος ψυχοθεραπείας. Η νέα έκθεσή της αφιερωμένη στις νησιωτικές ρίζες του πατέρα της που καταγόταν από την Κάσο. «Η ενθύμηση της Κάσου, μάς λέει, καλοκαιρινός προορισμός από παιδικών χρόνων, σηματοδοτεί γι’ εκείνη την αίσθηση ελευθερίας, την άγρια ομορφιά της πατρίδας, την αθωότητα ενός παιδιού και την ανεμελιά.

INFO.Τα εγκαίνια της έκθεσης τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Βίλα Στέλλα», στο Ηράκλειο Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας) και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 17/3 καθημερινά από τις 2-9μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Διαβάστε επίσης:

Gary Rossington: Πέθανε ο κιθαρίστας των Lynyrd Skynyrd (videos)

«Tar» του Τοντ Φλιντ

Ωδή στους Αδικημένους…

Keywords
Τυχαία Θέματα