Αριστοτέλης Σαρρηκώστας: Ο μόνος φωτορεπόρτερ που «έπιασε» την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο (Video)

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο μοναδικός Έλληνας φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, μίλησε το Open για το βράδυ που άλλαξε τελεσίδικα τη σκοτεινή τροχιά της χώρα μας.

Ο ίδιος τονίζει πως μολονότι έχει ζήσει πολέμους και συνταρακτικά συμβάντα σε ξένους τόπους, όσα είδε να γίνονται το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Πρόλαβε να τραβήξει μόλις τρία καρέ από την εισβολή του τανκ, προτού πέσουν πάνω του οι αστυνομικοί. Μία φωτογραφία που έκανε την αλήθεια να λάμψει.

«Πολλές κυβερνήσεις προσπαθούν να μηδενίσουν το γεγονός του

Πολυτεχνείου. Τα γεγονότα ήταν συνταρακτικά Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάναμε τη δουλειά μας. Εγώ δούλευα στο Associated Press. Κάθε φωτορεπόρτερ δε μπορεί να φανταστεί τη πορεία θα έχει η φωτογραφία του. Οφείλει όμως να καταγράψει το γεγονός. Οι αστυνομικοί το βράδυ πυροβολούσαν με κανονικές σφαίρες. Πήγαινα στο γραφείο μου στο Associated Press. Ήταν η ώρα που κατέβαινα προς το κέντρο. Εκεί είδα 10 με 12 τανκς προς το Πολυτεχνείο. Ειδοποίησα τον διευθυντή μου. Μου είπε πάρε τις μηχανές μου και τρέχα. Μου είπε να γράψω το στόρι, του είπα όχι. Ήθελα κάποιον άνθρωπο μαζί μου, γιατί ήταν μεγάλο ρίσκο να κυκλοφορείς μόνος. Φτάσαμε στην Πατησίων, κατεβήκαμε και πήγα και στάθηκα στη γωνία Στουρνάρη και Πατησίων, μία γωνία γεμάτη αστυνομικούς και στρατιώτες. Πρόσεχα να μην με πιάσουν. Όταν χτύπησε το τανκ την πύλη, την έλιωσα και την πήγε 12 μέτρα μέσα. Αφού τελείωσα τις φωτογραφίες πήγα στην πόρτα του Πολυτεχνείου. Από το σημείο που ήμουν δεν είδα νεκρούς, είδα πολλούς πυροβολισμούς. Πολλά νέα παιδιά ήταν έτοιμα να θυσιαστούν και θα πρέπει να σεβόμαστε την επέτειο. Η επέτειος είναι σεβασμός και ανάμνηση», είπε ο κ. Σαρρηκώστας μιλώντας στο σταθμό.

Διαβάστε επίσης:

O «άρχοντας της ποντιακής λύρας» που για 60 χρόνια ταξιδεύει τον Πόντο σε όλο τον κόσμο (Photos)

«Έκρηξη» Γκλέτσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο: «Όταν μιλάω δεν θα με διακόπτεις!» (Video)

Νέα ένταση στο Πολυτεχνείο: Εμπόδισαν την κατάθεση στεφανιού από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Video/Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα