Αραμπατζή: Έτοιμη η ΝΔ να υλοποιήσει νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής της ΝΔ για την ανάπτυξη του αγροτικού κόσμου παρουσιάζει η αρμόδια τομεάρχης Φωτεινή Αραμπατζή, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ως κυβέρνηση να υλοποιήσει «ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν».

Σε άρθρο της στον «Ελεύθερο Τύπο» η βουλευτής Σερρών τονίζει

πως η ΝΔ πιστεύει στον Αγρότη -Επιστήμονα, στον Αγρότη- Επιχειρηματία καθώς και «σε ένα επιχειρηματοκεντρικό αγροτικό πρότυπο, σ' ένα νέο αξιακό μοντέλο υψηλής κοινωνικής και επαγγελματικής αναγνώρισης των απασχολούμενων με τη Γεωργία. Και δεν το πιστεύουμε μόνο. Γνωρίζουμε και πώς θα το υλοποιήσουμε», αναφέρει η κ. Αραμπατζή.

Η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει ακόμη ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπονομεύει και αντιστρατεύεται την αναπτυξιακή προοπτική της αγροτικής οικονομίας», τονίζοντας παράλληλα ότι «η καταγεγραμμένη συμβολή της στο ΑΕΠ, δεν ανταποκρίνεται δυστυχώς στη δυνητική δυναμική της».

Στην πρόκληση της απελευθέρωσης αυτής της δυναμικής, η κ. Αραμπατζή, υπενθυμίζει ότι «η ΝΔ, ως παράταξη διαχρονικά συνδεδεμένη με τον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, απαντά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις»:

- Δεσμεύσεις για πολιτικές ελάφρυνσης των δυσβάσταχτων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και μείωσης του κόστους παραγωγής.

- Δεσμεύσεις για πολιτικές ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και μετάβασης σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

«Ήδη από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ρητά δεσμευθεί, ότι η Ν.Δ. θα επαναφέρει τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Ότι θα καταργήσουμε τον φόρο στο κρασί. Ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια. Ότι θα μειώσουμε τον φόρο των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%», τονίζει η βουλευτής Σερρών.

Την ίδια στιγμή, η κ. Αραμπατζή, υπενθυμίζει ότι πρόσφατα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσχώρησε έστω και μερικώς, έστω και καθυστερημένα, στην ατζέντα της ΝΔ «με την επαναφορά του ΦΠΑ των αγροτικών εφοδίων, που η ίδια εκτίναξε στο 24%, στο 13% και με την υπόσχεση για την κατάργηση του φόρου στο κρασί», επισημαίνει.

«Τους καλωσορίσαμε στην πραγματικότητα. Παρότι τη μετάβαση στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, η κυβέρνηση την έκανε ελλειμματικά, "ξεχνώντας" για παράδειγμα τις σύνθετες ζωοτροφές, και παρότι βεβαίως η κατάργηση του φόρου στο κρασί, παραμένει άλλη μία υπόσχεση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ακόμη η κ. Αραμπατζή.

«Κυρίως, όμως, στη ΝΔ, πιστεύουμε σε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αγροτικού επιχειρείν, τα πρώτα 9 σημεία του οποίου περιγράφηκαν από τον Πρόεδρό μας στη Βουλή, στη συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα», καταλήγει η κ. Αραμπατζή, θεωρώντας ως σημείο «κλειδί», τη βέλτιστη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑραμπατζήαγρότεςΝΔεπιχειρείνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα