ΑΠΘ: Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι 49 συλληφθέντες

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 49 συλληφθέντες της Σχολής Θετικής Επιστημών του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. H εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας

νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση και θα μεταχθούν αύριο, Καθαρά Δευτέρα, εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Ανάμεσα τους είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα που φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης στους 49 συλληφθέντες και κατά της Αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:

Καρναβάλι Πάτρας: Πάνω από 240 περιστατικά μέθης και τραυματισμών

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Το ξέσπασμα Λαζόπουλου για την εισαγγελική αγόρευση και τα περί… ερωτευμένου Μίχου (Video)

Θεσσαλονίκη: «Ποτέ ξανά» – Σιωπηλή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΠΘ, Αυτόφωρο,apth, aftoforo