Απόλυτη ανατροπή με τον εξαφανισμένο διοικητή της Interpol - Κρατείται και ανακρίνεται στην Κίνα

ΚΟΣΜΟΣ

Ανατρέπονται τα δεδομένα σχετικά με την εξαφάνιση του πρώτο Κινέζου διοικητή της Interpol, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και ταξίδεψε από τη Γαλλία στην Κίνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της South China Morning Post, ο 64χρονος αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, Μενγκ Χονγκγουέι, κρατείται και ανακρίνεται.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες

που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι με το που πάτησε το πόδι του στην Κίνα, ο Μενγκ συνελήφθη και ανακρίνεται από πειθαρχικές αρχές της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Μενγκ είχε χάσει τη θέση του στην επιτροπή του ΚΚ Κίνας τον περασμένο Απρίλιο, παρότι παρέμεινε αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης.

Ο Μενγκ είχε διοριστεί διοικητής της Interpol το 2016 και η θητεία του έληγε το 2020, ενώ παραμένουν άγνωστοι ο λόγος και ο τόπος κράτησής του.

Νωρίτερα, η Interpol είχε ανακοινώσει ότι γνωρίζει τις αναφορές για την «υποτιθέμενη εξαφάνιση» του προέδρου της, του Μενγκ Χονγκγουέι, και ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία και την Κίνα.

Πηγή: South China Morning Post

InterpolΜενγκεξαφάνισηΚίναανάκρισηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα