Απώλειες τηλεθέασης έως 30% έφθασαν να σημειώνουν τα κανάλια το ΠΣΚ

Η επικράτηση στην μάχη τηλεθέασης για το καλύτερο μερίδιο μεταξύ των καναλιών εθνικής εμβέλειας κρίνεται σε λεπτομέρειες στο μίγμα προγράμματος κάθε φορά.

Για παράδειγμα ο Alpha είχε το καλύτερο μερίδιο (13,5%) την Παρασκευή (22/7) συγκριτικά με τα άλλα κανάλια χάρη κυρίως στην απογευματινοβραδινή ζώνη που καλύφθηκε από την ελληνική ταινία «Τρελός είμαι, ότι θέλω κάνω», τις «Οικογενειακές ιστορίες» και το δελτίο των 20.00 που είχαν καλύτερη απόδοση συγκριτικά με την ίδια ημέρα της προπερασμένης εβδομάδας.

Ατού για το Star

ήταν- την ίδια ημέρα- η πρωινή παιδική ζώνη του, ενώ η σειρά «Μαρία η άσχημη» δεν τα πάει άσχημα στο Mega, αντιθέτως μάλιστα, με το «Είσαι το ταίρι μου» να έχει «πέραση» το βράδυ.

Στην ΕΡΤ2 εξάλλου η μετάδοση της Κυριακάτικης θείας λειτουργίας και του Γκραν Πρι της Γαλλίας συνέβαλαν στο μερίδιο 4,1% που απέσπασε χθες (24/7), έναντι του 3,1% του Σαββάτου και του 3,8% που είχε την προπερασμένη Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.


Η κόντρα μεταξύ καναλιών αυτή την περίοδο είναι ακόμα πιο έντονη διότι τουλάχιστον μεταξύ των Alpha, ANT1, Mega και Σκάι οι «αποστάσεις» μεταξύ τους έχουν μικρύνει.


Ενδεικτικά Σκάι και Mega την Παρασκευή είχαν ακριβώς το ίδιο μερίδιο (10,6% ), μόλις 0,1% ήταν η διαφορά μεταξύ ΑΝΤ1 και Σκάι το Σάββατο (23/7) και κατά 0,2% ήταν μεγαλύτερο το «κομμάτι» του ΑΝΤ1 από αυτό του Σκάι την Κυριακή (24/7).


Την Κυριακή πάντως καταγράφηκε μερίδιο 30% σε άλλες πηγές οικιακής τηλεψυχαγωγίας (DVD, συνδρομητικές πλατφόρμες, τοπικά, περιφερειακά κανάλια κ.ά.) σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen που σημαίνει ότι τρείς στους δέκα, στο σύνολο της ημέρας, δεν αφιέρωσαν χρόνο τηλεθέασης στα κανάλια εθνικής εμβέλειας.

Διαβάστε επίσης:

Από σήμερα ο Δημήτρης Καμπουράκης στο Open

ΕΡΤ: Καμία παρέμβαση στο ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Το Κόκκινο Ποτάμι»: Έκλεψαν το φορτηγό με τα μηχανήματα της σειράς – Η έκκληση του Μανούσου Μανουσάκη (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα