Οριστική διακοπή στο ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Θα κριθεί στα δικαστήρια μετά την κροτίδα στον Χουανκάρ

Διακόπηκε οριστικά το ντέρμπι μεταξύ ΟλυμπιακούΠαναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τον τραυματισμό του παίκτη των Πρασίνων, Χουάνκαρ από κροτίδα που έπεσε από τους οπαδούς των Ερυθρόλευκων.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, που έκανε προθέρμανση ως αναπληρωματικός έπεσε ζαλισμένος στο έδαφος στο 50ο λεπτό της

αναμέτρησης.

Ο Χουανκάρ τελικά αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο ενώ την ίδια ώρα η ομάδα του αποσύρθηκε στα αποδυτήρια. Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Χουάνκαρ να έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις ωστόσο παρέμεινε αρκετή ώρα το γήπεδο μέχρι να γίνει αυτό.

Στο ενδιάμεσο διάστημα εξετάστηκε από τον γιατρό στο γήπεδο. Η αρχική γνωμάτευση ήταν ότι ο παίκτης δεν μπορούσε να συνεχίσει, αλλά στη συνέχεια θεώρησε ότι η κλινική του εικόνα του επέτρεπε να αγωνιστεί.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να εφαρμοστεί ο κανονισμός, σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση τραυματισμού παίκτη από ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων και οριστικής διακοπής του αγώνα, προβλέπεται μηδενισμός και αφαίρεση ενός βαθμού, αλλά και ποινή κεκλεισμένων των θυρών για επόμενα παιχνίδια στην υπαίτια ομάδα.

Ζήτησε δε από τον γιατρό να γνωματεύσει γραπτώς για την υγεία του παίκτη, ώστε να μπορεί να κινηθεί και νομικά εναντίον του, εάν το κρίνει.

Ο Ιταλός διαιτητής Μαρέσκα ζήτησε από τις δύο ομάδες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο, με δεδομένο ότι ο γιατρός είπε ότι ο Χουάνκαρ μπορεί να συνεχίσει.

Μετά την άρνηση του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στο γήπεδο, ενώ ο Χουάνκαρ αναχωρούσε για το νοσοκομείο, ο διαιτητής διέκοψε οριστικά τον αγώνα.

Το λόγο έχει πλέον η αθλητική δικαιοσύνη, που θα εφαρμόσει το σχετικό κανονισμό και θα πρέπει να αποφανθεί για την υπαιτιότητα της διακοπής.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης σε δηλώσεις του επέρριψε όλη την ευθύνη στον Παναθηναϊκό, επικαλούμενος τον γιατρό και τον διαιτητή.

Μέχρι τη στιγμή της διακοπής στο 50ο λεπτό, το σκορ ήταν ισόπαλο με γκολ του Βαγιαννίδη για τον Παναθηναϊκό στο 28ο λεπτό και του Καμαρά στο 48ο για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός LIVE: 1-1 (B’ ημίχρονο)

Super League: «Καθάρισε» στην Τρίπολη η ΑΕΚ και… περιμένει

Super League: Δακρυγόνα στο Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποχωρεί, Παναθηναϊκός, – Τραυματισμός, Χουανκάρ,apochorei, panathinaikos, – travmatismos, chouankar