Από ποιες χώρες δέχεται τουρίστες η Κύπρος - Ο νέος κατάλογος

ΚΟΣΜΟΣ

 

Μετά το άνοιγμα των συνόρων της Κύπρου από τις 9 Ιουνίου 2020, επαναξιολογήθηκε η επιδημιολογική εικόνα των διαφόρων χωρών ως προς τη νόσο COVID-19 και επιπλέον προστέθηκαν νέες χώρες στις πιο κάτω κατηγορίες, όπως μεταδίδει η κυπριακή εφημερίδα ο Φιλελεύθερος.

Η αξιολόγηση στηρίζεται πάντοτε στους επιδημιολογικούς δείκτες των χωρών, όπως: στον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής R(t) για SARS-CoV-2, τον αριθμό των νέων διαγνώσεων, τον

αριθμό εργαστηριακών ελέγχων, το ποσοστό θνησιμότητας ανά 100,000 κατοίκους, τον εκτιμώμενο επιπολασμό και την επίπτωση και την ταξινόμηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), όπως αυτοί οι δείκτες παρουσιάζονται σε έγκυρες βάσεις δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η πιο κάτω κατηγοριοποίηση των χωρών, βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή, καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα επιδημιολογικά δεδομένα μεταβάλλονται. Για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινώνονται νέα στοιχεία και θα επικαιροποιείται ο κατάλογος των χωρών, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Βάσει των πιο πάνω, η αξιολόγηση που διενεργήθηκε ταξινόμησε τις χώρες ως ακολούθως:
 
Κατηγορία Α - Χώρες χαμηλού κινδύνου στην παρούσα φάση
 
Στην κατηγορία αυτή έχουν καταταχτεί χώρες με πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής (Rt) μικρότερο του 1 ή/και μικρό αριθμό νέων διαγνώσεων (1/100,000 κατοίκους την ημέρα ή/και αυξημένη θνησιμότητα COVID-19 (>10/100,000 κατοίκους) ή/και περιορισμένο εργαστηριακό έλεγχο (

Keywords
Τυχαία Θέματα