Απίστευτο βίντεο: Φάλαινα κολυμπάει δίπλα σε καγιάκερ στα ρηχά

Δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του αυτή τη βόλτα με το καγιάκ ένας Αυστραλός, που κωπηλατώντας στην ανατολική ακτή του Σίδνεϊ είδε ξαφνικά δίπλα του μία μεγάπτερη φάλαινα, η οποία έδειχνε να διασκεδάζει κι εκείνη τη βόλτα της.

Ο καγιάκερ κωπηλατούσε από την παραλία Ταμαράμα προς την Κούτζι και απολάμβανε την θάλασσα. Χωρίς να το καταλάβει άρχισε να τον ακολουθεί η φάλαινα, η οποία γρήγορα έφτασε δίπλα του, ακολουθώντας τον μέχρι τα ρηχά.

Tchê, já imaginou se acontece contigo?
Vídeo de drone revela baleia-jubarte acompanhando

canoísta na deslumbrante Bondi Beach, Sydney, Austrália. Uma cena inesquecível da natureza em ação!

Reprodução/Instagram/Dronesharkapp pic.twitter.com/b8A6SWAo9R

— O Bairrista (@O_Bairrista) June 26, 2023

Τις σκηνές κατέγραψε με drone και το βίντεο ανέβηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από την ομάδα DroneSharkapp.

Η φάλαινα έδειξε πολύ καλή διάθεση ακολουθώντας τον καγιάκερ και μάλιστα όπως σχολίασε κάποιος στα social «είναι σαν φιλαράκια που κολυμπούν μαζί».

WATCH | Drone footage captures humpback whale following a kayaker at Bondi Beach in Australia's Sydney #australia #Sydney #Whale #HumpbackWhale #Kayak #MarineLife #Ocean #IncredibleNature #Sydney #Australia pic.twitter.com/0kObgn555y

— News18 (@CNNnews18) June 26, 2023

Εκατοντάδες φάλαινες έχουν εντοπιστεί ανοιχτά των ακτών του Σίδνεϊ αυτόν τον μήνα, καθώς ακολουθούν την ετήσια μεταναστευτική οδό προς τα βόρεια, από τα νερά της Ανταρκτικής.

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι παρατηρούν μάλιστα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των φαλαινών που μετακινούνται προς τα βόρεια και το αποδίδουν σε μια σειρά από παράγοντες, όπως το φαινόμενο Ελ Νίνιο και η αναζήτηση τροφής σε πιο φιλικό περιβάλλον, καθώς μεγαλώνουν και εκπαιδεύουν τα νεογέννητα φαλαινάκια.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Γαλλικά ΜΜΕ: Τι σχολιάζουν για τη νίκη Μητσοτάκη και την ενίσχυση της Ακροδεξιάς

Aίγυπτος: Κτήριο κατέρρευσε στην Αλεξάνδρεια – Οι αρχές αναζητούν επιζώντες (videos)

Υποβρύχιο Titan: Έρευνα από το αμερικανικό λιμενικό για τα αίτια της ενδόρρηξης

Keywords
Τυχαία Θέματα