Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η γυναίκα που θυμάται κάθε λεπτομέρεια της ζωής της – Περιγράφει τα πρώτα της γενέθλια (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Ένα από μόλις 80 άτομα παγκοσμίως είναι η 27χρονη Ρεμπέκα Σάροκ από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας που μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη της οποιαδήποτε μέρα από τότε που γεννήθηκε.

Μπορεί να θυμηθεί μέχρι και τι φορούσε στα πρώτα της γενέθλια ή ποιο ήταν το αγαπημένο της παιχνίδι όταν ήταν μόνο ένα μωράκι.

Κι αυτό γιατί πάσχει από υπερθυμησία, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο νευροψυχολογικό σύνδρομο. Η Ρεμπέκα θυμάται σχεδόν τα πάντα από το παρελθόν της, μπορεί μέχρι και να απαγγείλει ολόκληρα

κεφάλαια από τα αγαπημένα της βιβλία.

Σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της, η Ρεμπέκα περιέγραψε την πρώτη ανάμνηση ως νεογέννητο αλλά και πώς πέρασε τα πρώτα της γενέθλια. Υποστηρίζει ότι πριν κλείσει τις δύο εβδομάδες ζωής, οι γονείς της την έβαλαν στο οικογενειακό αμάξι για να τη φωτογραφίσουν.

«Με έβαλαν στο κάθισμα του οδηγού (ιδέα του πατέρα μου) για να τραβήξουν μια αστεία φωτογραφία. Ως νεογέννητο θυμάμαι ότι κοίταζα με περιέργεια το τιμόνι πάνω από το κεφάλι μου. Ωστόσο δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί οι μύες που θα μου επέτρεπαν να ανασηκωθώ και να εξετάσω το παράξενο αντικείμενο», γράφει η 27χρονη.

Στα πρώτα της γενέθλια, αυτό που θυμόταν έντονα από εκεί τη σημαντική ημέρα ήταν το άβολο σατέν φόρεμα που της είχαν φορέσει οι γονείς της και της έφερνε φαγούρα. «Έκλαιγα συνεχώς και θυμάμαι να μου λένε ότι είχαν έρθει καλεσμένοι ειδικά για να δουν εμένα. Επίσης θυμάμαι ότι μου είχαν χαρίσει ένα κουκλάκι Μίνι Μάους. Το πρόσωπο της ποντικίνας με τρόμαζε πολύ αλλά δεν μιλούσα ακόμη για να εκφράσω τον φόβο μου. Το μόνο που μπορούσα να κάνω είναι να κλαίω και να το σπρώχνω όταν το έβλεπα».

Μπορεί το σύνδρομο αυτό να έχει αρκετά οφέλη, αλλά φέρνει μαζί του και αρκετές δυσκολίες. «Δεν μπορώ να ξεχάσω τίποτα από όσα μου συμβαίνουν και συνεχώς ξαναζώ (συναισθηματικά) το παρελθόν μου με την παραμικρή λεπτομέρεια», δηλώνει η 27χρονη.

Η Ρεμπέκα έχει λάβει μέρος αυτό το διάστημα σε δύο έρευνες, σε μια προσπάθεια των ερευνητών να βρουν απαντήσεις για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των ανθρώπων με υπερθυμησία. Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να βοηθήσουν στην εύρεση μιας πιο αποτελεσματικής θεραπείας για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, κάτι που αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τη Rebecca, μιας και ο παππούς της υπέφερε από την ασθένεια για χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.

υπερθυμησίασύνδρομογυναίκαμνήμηζωήγενέθλιαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα