Απεργία: Πώς θα κινηθούν μετρό, λεωφορεία και τραμ

Με στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Τετάρτη της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ για την Τετάρτη 16 Ιονίου, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μετά από συνεδριάσεις των

σωματείων τους, κατέληξαν στο να μην τραβήξουν χειρόφρενο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάνοντας έτσι 24ωρη απεργία όπως αρχικά σχεδιαζόταν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις.

Είχε προηγηθεί αγωγή κατά της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με στόχο να μην παρεμποδιστεί η διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, την Τετάρτη τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν ως εξής:

-Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό (δηλ. Ηλεκτρικός και Μετρό) και Τραμ θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας τους ως τις 10:00 το πρωί, σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ.

-Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16.00 εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει για το ίδιο διάστημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

-Στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας μεταξύ 13:00-17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

Εξαιρούνται από την απεργία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται με τις ΠανελλαδικέςΠώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Κεραμέως: Κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την απεργία – «Κίνδυνος για τις Πανελλαδικές»

«Καθημερινή»: Άτυπη οδηγία για βατά θέματα στις πανελλαδικές

Keywords
Τυχαία Θέματα