Απάντηση Σταθάκη για το « χρυσό εφάπαξ»: Δεν έγινε και τίποτα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τις συνομιλίες με τους δανειστές και τον «λευκό καπνό» που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υπάρχει με τους δανειστές μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης.

«Είναι αληθές ότι σε τεχνικό επίπεδο έγιναν κάποιες συγκλίσεις», ανέφερε στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας πως έχει μείνει ανοικτό το θέμα των συντάξεων.

«Υπάρχουν τα τρία θέματα που πρέπει να είναι σαφή. Έγινε μία συμφωνία στο πρώτο και βασικό για το 2018. Αν δεν γινόταν αυτή η υποχώρηση κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ,

στο πλαίσιο του προγράμματος που λήγει το 2018, θα ήταν ανοιχτή μια συζήτηση για το αν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα για το ’18. Αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να προσθέσει:

«Άρα τα θέματα τα οποία συζητάμε και είναι ανοιχτά είναι το 2019, το 2020 και τα εργασιακά. Δεν είναι θέμα υποχώρησης. Τα θέματα αυτά πλέον έχουν τη δική τους αυτονομία. Δεν έχουν κλείσει. Θα βρούμε και εκεί κάποιο τρόπο για συμβιβασμό».

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας ότι ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ έδωσε «χρυσό» εφάπαξ στον εαυτό του, απάντησε:

«Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με αυτό. Ήταν διευθυντής της εταιρίας και πριν συνταξιοδοτηθεί έγινε γενικός διευθυντής. Αυτό έγινε από το εποπτικό συμβούλιο, όχι από τον ίδιο, οπότε δεν νομίζω ότι συντρέχει κανένας λόγος».

Και συνέχισε: «Θα έπαιρνε εφάπαξ έτσι κι αλλιώς. Όταν ανεβαίνεις βαθμίδα, παίρνεις κάτι παραπάνω. Δεν νομίζω ότι εμπίπτει σε θέματα δεοντολογίας, όπως και απορώ γιατί συσχετίζεται με το θέμα άλλων οργανισμών όπου έγιναν κάποια πράγματα που αντιδράσαμε όπως αντιδράσαμε».

Πηγή: realfm.gr

ΔΕΣΦΑΓιώργος ΣταθάτηςΚώστας Σκρέκαςσκάνδαλοχρυσό εφάπαξHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα