Απάντηση προέδρου μεσιτών για Funds σε Πέτσα: «Τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα»

Με δήλωσή του σχολίασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών, Λευτέρης Ποταμιάνος, τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για τα funds και την προστασία των δανειοληπτών, το πρωί του Σαββάτου, στον ΣΚΑΪ.

«Με αφορμή τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με τα ακίνητα που κατέχουν τα funds, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και φυσικά όχι τόσο ρόδινα», επισημαίνει ο Λευτέρης Ποταμιάνος.

«Στην

πραγματικότητα» – εξηγεί- «οι διαδικασίες, τις οποίες αναγκαστικά ακολουθούν τα funds και οι servicers έχουν ως μοναδικό αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει χιλιάδες ακίνητα, που δεν μπορούν εύκολα να βγουν στην αγορά του real estate δημιουργώντας μεγάλη έλλειψη αποθέματος ακινήτων, η οποία είναι ηλίου φαεινότερο ότι εκτοξεύει τις ήδη υψηλές τιμές».

«Ταυτόχρονα», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών, «όσοι έχουν επιχειρήσει να αγοράσουν ακίνητο από funds και servicers το μόνο που κατάφεραν ήταν να μπλέξουν σε γραφειοκρατικά πλοκάμια χειρότερα από εκείνα του ελληνικού Δημοσίου».

«Ας μη γελιόμαστε, οι τράπεζες και τα funds έχουν γνώμονα το κέρδος και όχι τη στήριξη των δανειοληπτών», καταλήγει ο κ. Ποταμιάνος.

Διαβάστε επίσης:

Keywords
Τυχαία Θέματα