Αόρατη απειλή: Το μυστηριώδες ρωσικό υποβρύχιο που έχει τρομάξει το ΝΑΤΟ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Αν και καθελκύστηκε το 2019, παραμένει ένα μυστήριο: ελάχιστες φωτογραφίες, ελάχιστα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά του, ελάχιστες πληροφορίες για το σκοπό του και τη δράση του.

Ο λόγος για το «Belgorod», το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας, το οποία μετά από 27 χρόνια πραγματικής οδύσσειας στην ανάπτυξη και την κατασκευή του ήδη πλέει και κανείς δεν είναι σίγουρος τι ακριβώς κάνει.

Σύμφωνα με το National Interest, το «Belgorod»,

αν και εντάσσεται στα ρωσικά υποβρύχια κλάσης Oscar II, δεν έχει κανένα όμοιό του στο ρωσικό ναυτικό και, μάλλον, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το υποβρύχιο αυτό εκτιμάται ότι έχει σχεδιαστεί ειδικά για να πραγματοποιεί κατασκοπευτικές αποστολές και να χρησιμοποιεί το υποβρύχιο drone AS-12 Losharik το οποίο έχει δυνατότητα κατάδυσης σε μεγάλα βάθη.

Μια άλλη αποστολή που το «Belgorod» φαίνεται να αναλαμβάνει είναι η μεταφορά της τορπίλης-drone Poseidon, η οποία θα χρησιμοποιείται για να προκαλεί τεράστια παλιροϊκά κύματα στις ακτές των αντιπάλων.

Ωστόσο, φαίνεται ότι το «Belgorod» δεν θα αρκείται σε αυτά, αλλά θα συμμετάσχει ενεργά στην ανάπτυξη ενός δικτύου παρακολούθησης στον Αρκτικό Ωκεανό, όπου μέσω αισθητήρων η Μόσχα παρακολουθεί κινήσεις μέσα και έξω από τη θάλασσα.

Ωστόσο, όλα αυτά παραμένουν εικασίες και εκτιμήσεις και ο ρόλος του «Belgorod» παραμένει ακόμα μυστήριο, προκαλώντας ανησυχία στο ΝΑΤΟ.

Ρωσίαπυρηνικό υποβρύχιοBelgorodHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα