Αντιμέτωπη με την αφρικάνικη σκόνη από αύριο η Κρήτη

ΕΛΛAΔΑ

«Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που αναμένεται από αύριο, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, δεν θα είναι και τόσο ευχάριστη, μιας και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η ενίσχυση των Νοτίων ανέμων, η αύξηση της θερμοκρασίας καθώς και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική» σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου, Μανώλη Λέκκα.

Η ενίσχυση των Νοτίων ανέμων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει απο τα ξημερώματα της Δευτέρας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα βόρειες περιοχές της Κρήτης

καθώς θα ευνοείται να λειτουργεί ως καταβάτης. Οι μέγιστες εντάσεις αναμένεται να εμφανισθούν από την Τρίτη νωρίς τις μεσημβρινές ώρες και θα διατηρηθούν έως και την Τετάρτη το μεσημέρι. Η θερμοκρασία αναμένεται ότι θα σημειώσει τις υψηλότερες τιμές την Τρίτη, όπου στα βόρεια του νησιού οι μέγιστες τιμές πιθανά θα ξεπεράσουν και τους 30⁰C κατά τόπους. Η μεταφορά σκόνης αναμένεται να ξεκινήσει από την Δευτέρα με τις μέγιστες συγκεντρώσεις να σημειώνονται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι, με τα έως τώρα προγνωστικά στοιχεία, από την Τετάρτη το απόγευμα, με την στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές αρχικά από τα δυτικά της Κρήτης και στη συνέχεια να κινηθούν και ανατολικότερα.

Πηγή: zarpanews.gr

αφρικανική σκόνηΚρήτηκαιρόςHas video: Exclude from popular: 1
Keywords
Τυχαία Θέματα