Αντιδράσεις για το ρεπορτάζ της ΕΡΤ με οδηγίες για κλοπή καυσίμων από ΙΧ (Photos/Video)

Αντιδράσεις εντός και εκτός  Ελλάδας έχει προκαλέσει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, από την εκπομπή «Συνδέσεις», για την κλοπή βενζίνης από σταθμευμένα αυτοκίνητα και για την οποία με παραστατικό τρόπο εξηγούσε στην κάμερα ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτου.

Το θέμα στην ειδησεογραφική εκπομπή αφορούσε στο φαινόμενο κλοπής καυσίμων από παρκαρισμένα ΙΧ, εξαιτίας της αύξησης της τιμής στα καύσιμα.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

όμως εξελίχθηκε σε… οδηγίες για το πώς κάποιος μπορεί εύκολα να αντλήσει καύσιμο από ρεζερβουάρ αυτοκινήτου.

Δημοσιογράφος της εκπομπής απευθύνθηκε σε ιδιοκτήτη συνεργείου ο οποίος εξηγούσε σε απευθείας σύνδεση βήμα- βήμα την διαδικασία αλλά τις εναλλακτικές που μπορεί κάποιος να έχει για να… κλέψει καύσιμα από ΙΧ.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ έγινε θέμα – μεταξύ των πρωτοσέλιδων – (και) στην ιστοσελίδα της αγγλικής εφημερίδας «The Guardian» με τίτλο «Η ελληνική κρατική τηλεόραση δίνει οδηγίες πώς να αντλήσετε βενζίνη από το ρεζερβουάρ αυτοκινήτου».

Η «Daily Mail» είχε επίσης σχετική αναφορά με τίτλο στο θέμα της «Η ελληνική κρατική τηλεόραση διδάσκει στους τηλεθεατές πώς να κλέβουν τα καύσιμα από τα αυτοκίνητα καθώς οι τιμές εκτινάσσονται στα ύψη».

Προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, o  οποίος κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για κατρακύλα της ΕΡΤ, ζητά την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Ζούλα από την θέση του προέδρου της εταιρείας άμεσα  και μεταξύ άλλων σημειώνει με αφορμή το επίμαχο ρεπορτάζ ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, αφού έχει αφήσει τους πολίτες στο έλεος με μια από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο και μοιράζει ανεμικά επιδόματα προεκλογικής εξαπάτησης, τελικά βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ακριβής βενζίνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Η κατρακύλα της ΕΡΤ του διαγραφέντος από την ΕΣΗΕΑ κ. Ζούλα δεν έχει τέλος. Σε ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης παρουσιάστηκαν οδηγίες κλοπής βενζίνης από ρεζερβουάρ αυτοκινήτου.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού αρνείται τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, αφού έχει αφήσει τους πολίτες στο έλεος με μια από τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο και μοιράζει ανεμικά επιδόματα προεκλογικής εξαπάτησης, τελικά βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της ακριβής βενζίνης: Να δώσει στους πολίτες μέσω της ΕΡΤ οδηγίες πώς να κλέψουν βενζίνη και μάλιστα με δύο τρόπους!

Η φαιδρότητα του συγκεκριμένου ρεπορτάζ ήταν μάλιστα τέτοια, με αποτέλεσμα να έχει κάνει ήδη τον γύρο κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης. Μετά τον πολεμικό ανταποκριτή από την… Κυψέλη, η δημόσια τηλεόραση εκτίθεται για ακόμη μία φορά και προσβάλλει τους Έλληνες πολίτες. 

Για να μην δούμε την επόμενη φορά ρεπορτάζ ενδεχομένως με οδηγίες για ρευματοκλοπή, υπάρχει μόνο μία λύση. Η άμεση απομάκρυνση Ζούλα από την ΕΡΤ».

Διαβάστε επίσης:

Τσιμτσιλή για Λιάγκα: «Οι μετοχές του ήταν πεσμένες – Στη Φαίη οφείλει το ότι επέστρεψε» (Video)

Σπύρος Μαρτίκας: Η στιγμή της αποχώρησης από το Survivor – Πόσα χρήματα κέρδισε κατά την παραμονή του στον Άγιο Δομίνικο (Video)

Το δώρο-έκπληξη ενός τηλεθεατή στον Οικονόμου – Γέμισε… γραβάτες το στούντιο (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα