Αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΟΙΚ για την ελληνική οικονομία

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε η τελευταία δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Χάρη Γεωργιάδη, η οποία αναφερόταν σε αποσύνδεση της κυπριακής οικονομίας από την ελληνική.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του, λέγοντας: «Στα αρνητικά - όχι για εμάς αλλά για τον ίδιο - σημειώνω την αδυναμία κατανόησης από τον Υπουργό Οικονομικών του τι διεκδικεί η Ελλάδα. Φαίνεται ότι

ο συγκεκριμένος κύριος καταλαβαίνει ευκολότερα τον κ. Σόιμπλε παρά την ελληνική κυβέρνηση».

Από την μεριά του, το κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών«αδυνατεί να κατανοήσει προφανώς ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας, τα γνωρίζει καλύτερα η κυβέρνηση της Ελλάδας και όχι το Βερολίνο» και κάλεσε τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να τοποθετηθεί «στα συστηματικά και σκόπιμα ολισθήματα του υπουργού Οικονομικών έναντι της Ελλάδας και να του υποδείξει ότι αλληλεγγύη αλά καρτ δεν μπορεί να υπάρξει».

Ωστόσο, αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βικτορ Παπαδόπουλος, προσπάθησε να εξομαλύνει την κατάσταση, δηλώνοντας ότι «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης εκφράστηκε ξεκάθαρα από τον έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε τόσο δημοσίως όσο και κατ΄ ιδίαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που τήρησε η Κύπρος στο θέμα της Ελλάδος, τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Εurogroup, στο οποίο, εξάλλου, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες».

Να θυμίσουμε ότι ο Χ. Γεωργιάδης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του στο Reuters: «Το να μοιράζεται κανείς μια γλώσσα είναι ένα πράγμα, αλλά το να είναι η ίδια οικονομία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν πολιτιστικοί δεσμοί αλλά αυτό είναι όλο. Ακολουθούμε τη δική μας πορεία».

ΚύπροςΧάρης ΓεωργιάδηςΔημήτρης ΠαπαδημούληςΕΔΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα