ΑΝΤ1: Οι κακοποιητικές συμπεριφορές στον πυρήνα της νέας σειράς «Οι Γυναίκες της Φωτιάς»

Έπειτα από καριέρα σε ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα -πρώτα στο γαλλόφωνο ελβετικό RTS UN, στο βελγικό RTBF και έπειτα στο γαλλικό TF1- και κατόπιν στο Netflix, μεταξύ Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2019 η μίνι σειρά εποχής γαλλοβελγικής συμπαραγωγής «Η φωτιά του πεπρωμένου» (στα γαλλικά είχε τίτλο «Le Bazar de la Charité») της Κάθριν Ράμπεργκ και της Καρίν Σπρεζκουσκι ετοιμάζεται να κάνει καριέρα και στην ελληνική τηλεόραση από τη συχνότητα του ΑΝΤ1,

προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα με τίτλο «Οι Γυναίκες της Φωτιάς».

Η σειρά, η οποία έκανε επιτυχημένη καριέρα στο εξωτερικό, «πατάει» πάνω σε γεγονός το οποίο συνέβη στο Παρίσι στις 4 Μαΐου 1897. Σε ένα φιλανθρωπικό παζάρι ξέσπασε φωτιά από λαμπτήρα κινηματογραφικού προβολέα και προκάλεσε το θάνατο 125 ανθρώπων μεταξύ των οποίων 118 γυναικών. Μια τραγωδία η οποία επιδέχθηκε ερμηνειών και παρερμηνειών, ξεσήκωσε πολλές κοινωνικές αντιδράσεις την εποχή εκείνη, μερικές από τις οποίες έθεσαν σε αμφισβήτηση το μέλλον του κινηματογράφου, ένα καινοφανές χόμπι (1895) το οποίο θεωρείτο ψυχαγωγία σε εμποροπανηγύρεις.

Στην ελληνική προσαρμογή η ιστορία της σειράς είναι σύγχρονη και «ακουμπά» σε σημερινά κοινωνικά ζητήματα και ακραίες συμπεριφορές. Μια πυρκαγιά θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές τριών γυναικών και θα τις κινητοποιήσει για να αντιμετωπίσουν, τις αόρατες για τους άλλους, πυρκαγιές που τις κατακαίουν.

Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο θα δομήσει- όπως όλα δείχνουν- η Ρένα Ρίγγα, ο κίνδυνος του θανάτου τις κάνει να αναθεωρήσουν τις ζωές τους. Οι τρεις γυναίκες βγαίνουν από τις «γωνιές» τους αποφασισμένες να αντισταθούν και να «κάψουν» τους υπαίτιους… και τους κακοποιητές τους.

Τη σκηνοθεσία θα αναλάβει, αν δεν αλλάξει στο μεταξύ κάτι, ο Γρηγόρης Καραντινάκης.

Διαβάστε επίσης:

Barbie: Ξέμεινε από ροζ η εταιρία χρωμάτων που είχε αναλάβει τα σκηνικά της ταινίας! (video)

Ζωή Κρονάκη: «Ανώτερος μου μίλησε άσχημα στον αέρα»

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους εκδότες Τύπου δεν είναι τα ψηφιακά ΜΜΕ, αλλά το χαρτί

Keywords
Τυχαία Θέματα