«Άνοιγμα» και στο εξωτερικό από την ολλανδική Blendle, που πωλεί άρθρα εφημερίδων στο Ίντερνετ

MEDIA

Η Blendle, μια ολλανδική νεοφυής εταιρεία που πωλεί άρθρα εφημερίδων "με το κομμάτι" στο Ίντερνετ, άνοιξε την Τρίτη τα φτερά της και στο εξωτερικό, ξεκινώντας από την Γερμανία, προτού στραφεί και σε άλλες χώρες.

Συνολικά 33 γερμανικές εφημερίδες και περιοδικά έχουν υπογράψει συμφωνία με την Blendle, διευκρινίζουν οι δημιουργοί αυτού του "περιπτέρου στο Ίντερνετ" το οποίο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο στην Ολλανδία.

Η Blendle,

η οποία προτείνει την αγορά άρθρων "με το κομμάτι" στο Ίντερνετ, σε αντίθεση με την συνδρομή σε μια ολόκληρη εφημερίδα που προσφέρουν οι εκδοτικοί όμιλοι, έχει σε έναν χρόνο "κερδίσει" 300.000 Ολλανδούς αναγνώστες.

Η τιμή πώλησης, κατά μέσον όρο περίπου 20 λεπτά το άρθρο, καθορίζεται από το μέσο παραγωγής και η start-up αυτή εταιρεία παίρνει προμήθεια 30%.

Η Blendle Γερμανίας προτείνει κυρίως την ανάγνωση άρθρων του Spiegel, της Bild, της Die Welt...

Οι χρήστες που θα εγγραφούν στον ιστότοπο θα λάβουν πρόσβαση σε μια δοκιμαστική εκδοχή προτού αυτή μετατραπεί σε οριστική, έπειτα από μια χρονική περίοδο την οποία δεν διευκρίνισε η εταιρεία.

Η Blendle είχε υπογράψει τον Μάρτιο συμφωνία για την διανομή στην Ολλανδία τριών αμερικανικών εφημερίδων: της Wall Street Journal, της New York Times και της Washington Post. Η εταιρεία προτείνει εξάλλου στους αναγνώστες της και το The Economist.

Οι New York Times και ο κολοσσός των γερμανικών μέσων ενημέρωσης Axel Springer επένδυσαν τρία εκατομμύρια ευρώ τον Οκτώβριο στην εταιρεία αυτή, η οποία έχει έδρα στην Ουτρέχτη και απασχολεί 56 πρόσωπα, για να ανοίξει τα φτερά της στο εξωτερικό.

Για την συνέχεια, η Blendle θέλει να προτείνει τις υπηρεσίες της στις ΗΠΑ και στην Γαλλία, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Τα έντυπα μέσα υποφέρουν πολύ τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της διάθεσης του περιεχομένου τους, εν γένει δωρεάν, στο Ίντερνετ.

Η Blendle εντάσσεται στο πλαίσιο των λύσεων που αναζητούνται για να προέρχονται από το Ίντερνετ τα έσοδα που δεν έχουν πλέον οι εκδόσεις σε χαρτί.

BlendleΟλλανδίαάρθραίντερνετεφημερίδεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα