Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις – Από 1 Μαΐου ενεργοποιούνται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Από σήμερα θα είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Από χθες κυκλοφορούσε η φήμη ότι ήταν θέμα ημερών ή και… ωρών για να ανοίξει και αυτό θα γίνει σήμερα, όπως είπει ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, στην ΕΡΤ.

«Αυτό που κάνουμε φέτος και είναι μια πιστεύω πολύ θετική χειρονομία, είναι ότι τείνουμε ένα χέρι εμπιστοσύνης στους λογιστές και στους φορολογούμενους που κάνουν τις δηλώσεις τους μόνοι τους. Δηλαδή λέμε ότι επειδή ακριβώς, εθιμικά γιατί δεν υπάρχει στον νόμο, ανοίγουμε κάθε

χρονιά 31 Μαρτίου περίπου, αλλά φέτος, επειδή είχαμε να νομοθετήσουμε την αυτόματη υποβολή των δηλώσεων για λογαριασμό του φορολογούμενου, μια σημαντική καινοτομία, και πήρε αυτό κάποιες μέρες, ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, πήρε ΦΕΚ τη Δευτέρα και συνεπώς η ΑΑΔΕ για να κάνει τις προσαρμογές έπρεπε να περιμένει την ψήφιση αυτή. Αυτές τις μέρες που πήραμε μέσα στον Απρίλιο, τις δίνουμε προκαταβολικά μέσα στον Ιούλιο. Άρα η προθεσμία που ήταν για 30 Ιουνίου θα πάει 25 -26, όσες μέρες έχουμε πάρει από τον Απρίλιο» δήλωσε ο υφυπουργός, ανακοινώνοντας επί της ουσίας ότι οι δηλώσεις θα πάρουν παράταση ως τα τέλη Ιουλίου, λόγω και της καθυστέρησης που υπήρξε στο άνοιγμα της πλατφόρμας.

Οσον αφορά τις οφειλές, η πρώτη θα πρέπει να δοθεί ως τις 31 Ιουλίου, και θα ακολουθήσουν 8 δόσεις ως τον Φεβρουάριο.

Από 1/5 ανοίγει το MyCar

Ο Χ. Θεοχάρης έκανε γνωστό επίσης πως η πλατφόρμα myCar για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, θα ανοίξει από την 1η Μαΐου. Όπως είπε επίσης, έρχεται ρύθμιση ώστε να ενεργοποιηθεί αυτή η διαδικασία. Πρόσθεσε, ότι αν κάποιος κινεί το όχημά του ενώ έχει τεθεί σε ακινησία, το πρόστιμο που προβλέπεται είναι 10.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Άντληση 3 δισ. ευρώ μέσω 30ετούς ομολόγου – «Άκόμα μια ψήφος εμπιστοσύνης των επενδυτών» λέει ο Χατζηδάκης

ΔΥΠΑ: Μπαίνει το «μπόνους» των 300 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης

ΔΥΠΑ: Το Open Day Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αύριο (25/4) στη Λαμία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ανοίγει, 1 Μαΐου,anoigei, 1 maΐou