Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Άνδρο – Εκκενώθηκαν χωριά, φτάνουν ενισχύσεις με πλοίο από Ραφήνα

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να καίει η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην Άνδρο από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται με ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που μεταβαίνει με ελικόπτερο του πυροσβεστικού σώματος. Ακόμα, 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα θα μεταβούν από τη Ραφήνα με πλοίο που μισθώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων, στο νησί θα επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 αεροσκάφη

και άλλα 3 ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά της Άνδρου και θα επιχειρούν, 55 #πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π (2 του ΠΣ και 1 του Ε.Σ.). Συνδρομή από υδροφόρες εθελοντών και ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 4, 2021Εκκενώθηκαν χωριά

Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι, ενώ σε ετοιμότητα παραμένει και ο οικισμός Άρνη, καθώς η πυρκαγιά, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Πάντως, όπως διευκρινίζεται από την Πυροσβεστική, η απομάκρυνση των κατοίκων είναι προληπτική, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει κοντά στους οικισμούς, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Άγνωστα τα αίτια – «Βλέπουν» εμπρησμό

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, φήμες ότι ξεκίνησε από ΙΧ που άρπαξε φωτιά δεν ευσταθούν καθώς αυτό συνέβη σε άλλη περιοχή.

Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέματα Άνδρου. Επιχειρούν 15 #πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 Α/Φ ενώ κινητοποιήθηκε μια ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου της 1ης ΕΜΑΚ που θα μεταβεί με Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 4, 2021

Στην Άνδρο μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

Η «αντιτρομοκρατική» της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα