Ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο οι δηλώσεις Φίλη για το «κίνημα παραιτηθείτε» - Την απομάκρυνση του υπουργού ζητάει η ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για το «κίνημα παραιτηθείτε», το οποίο προετοιμάζει κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης στο Σύνταγμα στις 15 Ιουνίου.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συνέντευξή του στον στον Alpha 9,89 ανέφερε ότι το «κίνημα παραιτηθείτε» βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής

ανοχής.

«Θα υπάρχει υπονόμευση με ''κινήματα κατσαρόλας''. Το κίνημα ''παραιτηθείτε'' είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», τόνισε ο κ. Φίλης στη συνέντευξή του.

«Όποιος θέλει μπορεί να οργανώνει ό,τι συγκεντρώσεις θέλει. Δημοκρατία έχουμε. Βεβαίως δεν μπορεί να διοργανώνει κανείς μια υπονομευτική πολιτική παρέμβαση», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Παιδείας, παράλληλα, επεσήμανε πως «το να δημιουργούνται κινητοποιήσεις στη βάση όχι πραγματικών λαϊκών προβλημάτων αλλά στη βάση προφητικών, υποτίθεται εξαγγελιών είναι μια διαδικασία που έχει ελάχιστη σχέση με τη Δημοκρατία».

ΝΔ: Ο Νίκος Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο να παραιτηθεί αμέσως

«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. και καλεί τον υπουργό Παιδείας να παραιτηθεί.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:
«Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι’ αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη Κυβέρνηση στην οποία μετέχει.
Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "παραιτηθείτε", δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στην διαφορετική άποψη.
Οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».

Φίληςκίνημα παραιτηθείτεΝΔ για δηλώσεις ΦίληHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα