Ανδρουλάκης: «Ο Τσίπρας προσεύχεται για να συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ»

Χαρούμενος για τη νίκη – αύξηση των ποσοστών – του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 21ης Μαΐου εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή και στους νεοεκλεγείς βουλευτές του κόμματος.  

«Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα μεγάλωσε και ανανεώθηκε με πολλούς νέους ανθρώπους, που εκλέγονται για πρώτη φορά. Αλλά και με ισχυρή γυναικεία παρουσία, που μας χαροποιεί όλους μας, γιατί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την υποεκπροσώπηση

τους σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου. Μια ομάδα, που εικονοποιεί την ενότητα, την ανανέωση αλλά πάνω από όλα την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνοντας παράλληλα και ειδική αναφορά στην Φώφη Γεννηματά.

Δεχθήκαμε πόλεμο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για πόλεμο που δέχθηκε κατά την προεκλογική μάχη τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεχθήκαμε έναν ανελέητο πόλεμο. Περάσαμε από τις συμπληγάδες της πόλωσης, της τοξικότητας, και της παραπληροφόρησης. Βγήκαμε όμως νικητές σε πείσμα των αντιπάλων μας και των συμφερόντων, που βολεύονται με μία κατάσταση, που εν τέλει εξυπηρετεί μόνο τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε. «Αυτοί που κατήγγειλαν τους δημοσκόπους, ήταν οι ίδιοι που όπως αποδείχθηκε την Κυριακή το βράδυ με την λαϊκή ετυμηγορία ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από τις έρευνες που παρουσιάζονταν μέχρι την τελευταία μέρα. Οι πολίτες όμως έδωσαν ηχηρή και καθαρή απάντηση. Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Που αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες. Που βάφτισε «επιτελικό κράτος» μια παρέα στο Μαξίμου, που μεγιστοποίησε τα κέρδη των λίγων και ισχυρών αδιαφόρησε για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

«Τον χάρτη τον έβαψε μπλε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση που έκανε για την εκλογική βραδιά έδειξε ως υπεύθυνο τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι ο «χάρτης βάφτηκε μπλε». «Ο γαλάζιος χάρτης δεν είναι προϊόν της προσφοράς της Νέας Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό. Είναι αποτέλεσμα του τρόπου και του ύφους της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ του χρυσού χορηγού της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά. «Σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά κίνδυνος παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας. Μας λες σε μια συνέντευξη του σήμερα να τον εμπιστευτούμε γιατί δεν καβάλησε το καλάμι είδαμε εάν το καβάλησε το καλάμι», συμπλήρωσε. Ο κ. Ανδρουλάκης κάνοντας αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι κάνει την προσευχή του για να κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ με την Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Τσιπρας κάνει την προσευχή του και εύχεται το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ Εμείς θα είμαστε το πραγματικό ανάχωμα. Για αυτό και δεν υπάρχει κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία όσο κι αν το εύχεται και το προπαγανδίζει ο κ. Τσίπρας», σημείωσε.

«Μας κατηγορούν για παλαιοκομματικό αυτοί που διορίζουν γαλάζιους»

Στην επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΠΑΣΟΚ για παλαιοκομματισμό ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε: «έχει το θράσος η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατηγορούν για κομματοκρατία και παλαιοκομματισμό την Παράταξη που δημιούργησε το ΑΣΕΠ, την διαύγεια, το opengov. Αυτοί που διόρισαν χιλιάδες γαλάζια παιδιά. Έλεος κ. Μητσοτάκη. Έχει μνήμη ο ελληνικός λαός. Ξέχασα ο ελληνικός λαός ότι έδωσες κ. Μητσοτακη 10 δισ σε απευθείας αναθέσεις γέμισαν το κράτος με περισσότερους μετακλητούς ακόμα και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και διόρισαν τα γαλάζια παιδιά σε δημόσιους οργανισμούς και νοσοκομεία»

Το διακύβευμα των εκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, καταχειροκροτούμενος αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των εκλογών αλλά και την στρατηγική και τους στόχους του ΠΑΣΟΚ. «Μία κυβέρνηση, που δεν ελέγχεται και κάνει του κεφαλιού της στα μεγάλα διακυβεύματα της χώρας, φοβάται μία θεσμική προγραμματική αντιπολίτευση. Γι΄ αυτό η χώρα έχει ανάγκη μία δύναμη, που θα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Που θα σέβεται τους φόρους και τους κόπους του ελληνικού λαού, που θα εργάζεται με πυξίδα το συμφέρον του ελληνισμού. Που με το λόγο και τις πράξεις της θα κάνει την Ελλάδα πρωταγωνιστή στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Έχουμε χρέος απέναντι στο λαό και την πατρίδα να σηκώσουμε το βάρος της συγκυρίας χωρίς πισωγυρίσματα χωρίς να απογοητεύσουμε κανέναν», είπε.

Μήνυμα στο εσωτερικό

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος: δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονείας και συμπεριφορές, που πληγώνουν την ενότητά μας αλλά και τους ίδιους τους πολίτες. Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με νέα αντίληψη Κανείς δεν θα έχει ειδική μεταχείριση. Ο αγώνας για τις 25 Ιουνίου είναι ένας νέος αγώνας και θέλει καθημερινή προσπάθεια από όλους μας. Τέλος κάλεσε σε πανστρατιά τους βουλευτές για να συνεχίζουν την μάχη. «Ζητώ την μέγιστη προσπάθεια όλων των βουλευτών, όλων των υποψηφίων, όλων των στελεχών και φίλων της παράταξης. Δεσμεύτηκα για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία. Τα πετύχαμε. Μπροστά μου , είστε εσείς, η σύγχρονη κεντροαριστερά, που θα υπηρετήσει με συνέπεια και αξιοπιστία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ο γνήσιος εκφραστής της κεντροαριστεράς», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κύθηρα: H απάντηση του υπουργείο Ναυτιλίας για το τουρκικό αλιευτικό

Άκης Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν πήρε το μήνυμα της κάλπης

Σπυρόπουλος: «Δεν υπάρχει θέμα με τον Καστανίδη, πορευόμαστε όλοι μαζί»

Keywords
Τυχαία Θέματα