Ανδρουλάκης: Γιατί θέλει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες μίλησε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην απουσία θεσμικής συμπεριφοράς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αποκάλυψε ότι θα ζητήσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.

«Ή εγώ Πρωθυπουργός ή τίποτα, με δημοσιεύματα να μιλούν ακόμα και για τρίτη εκλογική αναμέτρηση, εκβιάζοντας την ψήφο του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Μάγος του Οζ και προβλέπει ότι η απλή αναλογική είναι μια χαμένη

υπόθεση; Εμείς την πρώτη Κυριακή με ισχυρή λαϊκή εντολή θα πούμε ότι θέλουμε Κυβέρνηση η οποία θα έχει αυτές τις προτεραιότητες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Παράλληλα επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει την απλή αναλογική και βγαίνει από τη ΔΕΘ και λέει: “Δεν θα κάνω εγώ την Κυβέρνηση των ηττημένων”. Μα τί σημαίνει απλή αναλογική; Γιατί την έφερε; Πρώτοι στην Δανία είναι οι σοσιαλδημοκράτες. Πρωθυπουργός είναι από τη Δεξιά γιατί έκαναν μια άλλη Κυβέρνηση»

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε έτοιμος να συζητήσει οτιδήποτε κάνει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα. «Να πάμε σε μια εποχή προγραμματικών Κυβερνήσεων με πρόσωπα τα οποία θα αξιολογούνται από τον ελληνικό λαό. Θα είναι Υπουργοί με δυνατότητες και όχι Υπουργοί που θα τους ελέγχει ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο και ουσιαστικά θα είναι υπογραφές του Μεγάρου Μαξίμου. Μιλάω για μια συμμετοχική δημοκρατία», πρόσθεσε.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο ο κ. Ανδρουλάκης αλλάζει την ρητορική του για τις μετεκλογικές συνεργασίες και ζητά κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή. Όπως έγραψε το σημερινό «Ποντίκι» ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην «δεύτερη Κυριακή» και το «όχι σε κυβέρνηση των ηττημένων» απαντά «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή με συγκεκριμένες προτεραιότητες».  

Διαβάστε επίσης:

Κούλογλου: «Ο κ. Οικονόμου μπέρδεψε τη μήνυση με την αγωγή, λογικό με το χάος που επικρατεί στην κυβέρνηση»

Μαξίμου: Εισηγήσεις για εκλογές τον… Ιανουάριο

ΠΑΣΟΚ: Το πρόσωπο που θα δώσει τα «χρίσματα» σε δημάρχους και περιφερειάρχες (Photo)

Keywords
Τυχαία Θέματα