Ανδρική τριχόπτωση: Οι 10 μύθοι για την απώλεια μαλλιών

ΥΓΕΙΑ

 

Είναι βέβαιο στη ζωή σου ότι κάποτε έχεις ακούσει και εσύ κάποιες από τις συγκεκριμένες ατάκες που υποτίθεται συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών.

Η τριχόπτωση είναι ο εφιάλτης των αντρών. Ανέκαθεν οι άντρες έχουν το φόβο, μήπως χάσουν τα μαλλιά τους σε κάποια στιγμή τη ζωή τους. Ο φόβος αυτός είναι μεγαλύτερος την τρίτη δεκαετία ζωής του ανθρώπου, όπου αρχίσει και παρατηρεί όλο και πιο συχνά ανθρώπους με αραίωση γύρω του.

Ειδικότερα, περισσότερο από το να ασπρίσουν τα μαλλιά τους, τρομάζουν στην ιδέα να μην έχουν τρίχες πάνω στο κεφάλι τους, οι οποίες πράγματι προσδίδουν

μία γοητεία στους άντρες στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτός ο φόβος μπορεί να εξελιχθεί σε εμμονή όταν ακούν γνωστούς, φίλους ή συγγενείς να αραδιάζουν μία σειρά από τρόπους που μπορεί να συντελέσουν στην απώλεια των μαλλιών τους. Συνήθως, όμως, οι περισσότεροι είναι μύθοι σύμφωνα με το news4health.gr.

10 μύθοι για την απώλεια μαλλιών

1. Μύθος: Το σαμπουάν σε κάνει να χάσεις τα μαλλιά σου

Δυστυχώς, για τους εχθρούς του ντους, αλλά το σαμπουάν δεν προκαλεί απώλεια μαλλιών. Τα καθαρά μαλλιά είναι χαρούμενα μαλλιά. Είναι φυσιολογικό (για να μην αναφέρουμε υγιές) να ρίχνετε μερικές τρίχες όταν ξεπλένεστε.

2. Μύθος: Κληρονομείτε την τριχόπτωση από τη μητέρα σας

Ίσως έχετε ακούσει ότι η πλευρά της μητέρας σας από την οικογένεια καθορίζει αν θα κρατήσετε τα μαλλιά σας, αλλά αυτό είναι απλώς μια ιστορία μιας παλιάς συζύγου. Η κληρονομικότητα είναι η πιο κοινή αιτία της τριχόπτωσης και μπορείτε να κληρονομήσετε το χαρακτηριστικό φαλάκρας και από τις δύο πλευρές της οικογένειάς σας.

3. Μύθος: Ο καθένας γίνεται φαλακρός μέχρι τα 50

Η ανδρική φαλάκρα δεν γνωρίζει ηλικία. Μόλις ξεκινήσει η τριχόπτωση, δεν σταματά  αλλά όταν ξεκινά είναι διαφορετική σε όλους. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Τριχόπτωσης , το 66% των Αμερικανών ανδρών θα παρουσιάσουν κάποια μορφή φαλάκρας ανδρών μέχρι την ηλικία των 35 ετών και περίπου το 85% των ανδρών έχουν σημαντικά αραίωση μαλλιών έως την ηλικία των 50 ετών.

4. Μύθος: Η άμεση έκθεση στο ήλιο είναι κακή για τα μαλλιά σας

Το αντηλιακό εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συνεχής έκθεση στον ήλιο δεν θα κάνει τα μαλλιά σας να πέσουν.

5. Μύθος: Τα καπέλα προκαλούν φαλάκρα

Πάρα πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι το να φοράτε καπέλα συμβάλλει στην απώλεια μαλλιών, αλλά να είστε σίγουροι ότι τα καπέλα που φοράτε δεν κάνουν καμία άλλη ζημιά πέρα ​​από το να σας κάνουν να μοιάζετε σαν να κολλήσατε στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

6. Μύθος: Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης είναι ο εχθρός

Δεν μπορείτε ποτέ να είστε πολύ ανδρικοί για τα μαλλιά σας! Τα αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης δεν προκαλούν απώλεια μαλλιών. Η ανδρική φαλάκρα φαίνεται απλώς στο πόσο ευαίσθητα είναι τα θυλάκια των μαλλιών σας σε μια ορμόνη που ονομάζεται DHT (πιο επίσημα γνωστή ως διυδροτεστοστερόνη).

7. Μύθος:Τα προϊόντα μαλλιών βλάπτουν τα μαλλιά σας

Ό, τι κι αν βοηθάει το στιλ που χρησιμοποιείτε για να γλιστρήσετε, να λάμψετε ή να αλείψετε με άλλο τρόπο τα μαλλιά σας, δεν πρόκειται να σας προκαλέσει φαλάκρα.

8. Μύθος: Ο αυνανισμός σε κάνει φαλακρό

Όχι. Ο αυνανισμός δεν επηρεάζει καθόλου τα μαλλιά στο κεφάλι σας.

10. Μύθος: Το άγχος συμβάλει στη φαλάκρα

Το άγχος, τα τραυματικά συμβάντα και η συναισθηματική πίεση μπορεί σίγουρα να συμβάλουν στην προσωρινή απώλεια μαλλιών - αλλά δεν επηρεάζουν την ανδρική φαλάκρα, η οποία είναι μια μόνιμη ιατρική κατάσταση. Οπότε όχι, το άγχος δεν προκαλεί απώλεια μαλλιών .

 

 

μύθοιαπώλεια μαλλιώντριχόπτωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα