Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ηλεία: Κατευθύνεται προς το χωριό Κορυφή – Στο νοσοκομείο πυροσβέστης (Video)

Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος από το πύρινο μέτωπο στην Ηλεία, καθώς οι συνθήκες της πυρκαγιάς επιδεινώθηκαν και η φωτιά στην Κορυφή αναζωπυρώθηκε.

Σύμφωνα με το ilialive, η φωτιά κατευθύνεται πλέον προς το χωριό, ωστόσο οι δυνάμεις ανασυντάσσονται και επιχειρούν για να ανακόψουν το μέτωπο.

Στο σημείο ήδη επιχειρούν εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο Erickson και ακολουθούν ένα ελικόπτερο Agusta Bell και δύο αεροσκάφη Air

Tractor.

Μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς ζητήθηκε ενίσχυση στα εναέρια μέσα και όπως έγινε γνωστό, ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εντολή του Αρχηγείου.

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

«Πριν από λίγο, ένα ασθενοφόρο πήρε έναν πυροσβέστη, ο οποίος λιποθύμησε γιατί μάλλον εισέπνευσε καπνό» είπε ο Δήμαρχος Πύργου.

Όπως είπε ο κύριος Αντωνακόπουλος, «αυτή την ώρα έχουμε εστίες, οι οποίες είναι στοιχεία αναζωπύρωσης σε μέτωπο περίπου 500 μέτρων. Υπάρχουν δυνάμεις από την πολιτική προστασία του δήμου, ήδη έχουμε 4 βυτιοφόρα εκεί, καθώς υπάρχουν και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος, παρά τον δυνατό αέρα. «Έχει αέρα, αλλά πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις που είναι εκεί θα αποτρέψουν περαιτέρω αναζωπυρώσεις. Η φωτιά κινείται προς το χωριό, αλλά είναι περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά, δεν κινδυνεύει ακόμα το χωριό Κορυφή του Πύργου Ηλείας. Στο χωριό αυτό κάθε καλοκαίρι έχουμε 5 με 10 φωτιές και όλοι οι κάτοικοι μιλούν πλέον για κάποιον μανιακό εμπρηστή» είπε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Αποφυλακίζεται ο Βρετανός που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της κόρης του (video)

Ηράκλειο: Εκτός ελέγχου ο 42χρονος μητροκτόνος – Φώναζε «βοήθεια» μέσα στο δικαστικό μέγαρο

Παρατείνεται η απαγόρευση διακοπής ρεύματος καταναλωτών που δεν πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής

Keywords
Τυχαία Θέματα