Καραγκιόζης: Αναβιώνει στην τηλεόραση (Photos)

Ο Καραγκιόζης είναι το αποτελεσματικότερο αντίδοτο για τη μελαγχολία και την κατάθλιψη! (Μιχάλη Ιερωνυμίδη – «Πίσω από τον Μπερντέ»- εκδ Γαβριηλίδη). Καριέρα στην τηλεόραση ετοιμάζεται να κάνει- έπειτα από το κινηματογραφικό ντεμπούτο- ίσως ο πιο λαοφιλής ήρωας των παραστασιακών τεχνών

Ο Καραγκιόζης στήθηκε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μαζί με τον Χατζηαβάτη, τον μπαρμπα Γιώργη, τον κύριο Δημητράκη και την υπόλοιπη παρέα με τους αγαπημένους ήρωες του θέατρου Σκιών από την επόμενη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου θα διηγηθεί με τον παραδοσιακό τρόπο που μόνον

εκείνος ξέρει τρείς ιστορίες, αξιοποιώντας όμως και την τέχνη της κινηματογραφικής παραστασεογραφίας δύο διαστάσεων, ή πιο απλά 2D animation.

Ο Καραγκιόζης, ο Άθως Διανέλλης και το Αθηναϊκό θέατρο Σκιών, θα δίνουν σε καθημερινή βάση (20.45) ραντεβού στο Cosmote History HD.

Ο Καραγιόζης και οι πιστοί φίλοι στις τρείς ιστορίες που θα διηγηθούν από την συνδρομητική πλατφόρμα συνδυάζουν στοιχεία της παραδοσιακής λαϊκής παραστασιακής τέχνης του θεάτρου σκιών και εργαλεία της ψηφιακής τεχνολογίας προσφέροντας ένα σύγχρονο θέαμα το οποίο αναδεικνύει την πατίνα του παλιού, αναπτύσσοντας την πλοκή των ιστοριών σε δύο διαστάσεις, εν αντιθέσει με την κινηματογραφική πρόταση του Καραγκιόζη που ήταν εξολοκλήρου 3D animation.

Στους τρείς κύκλους επεισοδίων μικρής φόρμας (οκτώ, εννέα επεισοδίων καθένας) οι αναδιαμορφωμένοι ψηφιακά ήρωες του θεάτρου σκιών θα παρουσιάσουν, με τις φωνές του Άθω Δανέλλη και της Έλενας Μαραγκού, τον « Καραγκιόζη φοροκαταζητούμενο», τον «Καραγκιόζη Γραμματικό» και τον «Καραγκιόζη, γαμπρό από το παράθυρο». Η σκηνοθεσία είναι των Χρήστου Λειβαδίτη και Κατερίνας Παπαγεωργίου, ενώ την επιμέλεια των επεισοδίων στο ανιμέισον είναι της Αγγελικής Κωστοπούλου.

Ο κύκλος θεματικών με τον Καραγκιόζη ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου με την ιστορία (οκτώ επεισόδιων) «Ο Καραγκιόζης φοροκαταζητούμενος». Σε αυτή ο Ταχίρ ψάχνει το Καραγκιόζη για να απολογηθεί για τις πάνω από 100 καταγγελίες και εντάλματα που έχει στην πλάτη του.

Ο Καραγκιόζης με τη βοήθεια του Χατζηαβάτη και της οικογένειάς του, το παίζει πεθαμένος για να ξεφύγει, πράγμα που προσελκύει τους φίλους να έρθουν να δώσουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

Θα ακολουθήσει η σειρά (επίσης οκτώ επεισοδίων) «Ο Καραγκιόζης γραμματικός» στην οποία ο Υπασπιστής έχοντας κουραστεί από τις επιπλέον ευθύνες του γραφείου του Γραμματικού, ζητάει από το Χατζηαβάτη να του βρει άτομο για τη θέση. Ο Καραγκιόζης τους πείθει με τις «γνώσεις» του και εκεί ξεκινάνε οι περιπέτειες και των πελατών και του Καραγκιόζη.

Η τρίτη ιστορία (εννέα επεισοδίων) είναι η «Ο Καραγκιόζης γαμπρός από το παράθυρο» τιτλοφορείται η τρίτη και τελευταία περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό χαρακτήρα του θεάτρου σκιών. Σε αυτήν ο κύριος Δημητράκης προσλαμβάνει το Καραγκιόζη με την πρόφαση ότι χρειάζεται βοήθεια στο σπίτι, για να τον βοηθήσει να ξεφορτωθεί τον αγαπημένο της κόρης του που πιστεύει ότι είναι προικοθήρας.

Διαβάστε επίσης

Τηλεθέαση Σαββάτου: Ο Χαμπέας και η Χαρούλα «πήραν» την prime time

Αναμονή, ενόψει εκλογών, για την είσοδο συνδρομητικών παρόχων στην ελεύθερη λήψη

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα