Ανασχηματισμός: Η πίεση της ΔΕΘ, οι δημοσκοπήσεις και η ονοματολογία

Aποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα επιστρέφει από τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός.

Τα σενάρια για ανασχηματισμό πληθαίνουν με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για αλλαγές που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα, το πολύ μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να μην επισκιάσει επικοινωνιακά τα μηνύματα που θα στείλει από την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ο ανασχηματισμός, λέγεται πως θα είναι δομικός και θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις σε

επίπεδο υφυπουργών.

Ενόψει ενός δύσκολου φθινοπώρου και με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν φθορά της ΝΔ στον απόηχο των πρόσφατων πυρκαγιών, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να στείλει το μήνυμα της αναγνώρισης των λαθών και να δώσει το μήνυμα για επανεκκίνηση προκειμένου να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

«Οι ευθύνες, στον βαθμό που μπορούν να προσωποποιηθούν, θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή, όχι την ώρα της μάχης», είχε πει ο κ. Μητσοτάκης στις 12 Αυγούστου, στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, προαναγγέλλοντας από τότε τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει, ωστόσο φαίνεται πως εκείνοι που πραγματικά γνωρίζουν όσα έχει στο μυαλό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ωστόσο, αξιόπιστες πηγές κάνουν λόγο για έναν ριζικό ανασχηματισμό που θα περιλαμβάνει μετακινήσεις και κορυφαίων υπουργών, αποπομπή μελών του υπουργικού συμβουλίου, ακόμη και δημιουργία νέων χαρτοφυλακίων, όπως για παράδειγμα για τη διαχείριση της κλιματικής κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αξιοποιηθούν και μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν-πρώην διοικητής ελληνικής δύναμης: Ο διερμηνέας μας έχει ήδη εκτελεστεί

Ηλιόπουλος: Ο Οικονόμου να διαβάζει τις συνεντεύξεις Τσίπρα για να μη γελοιοποιείται

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Παγώνη – «Πάρα πολλοί για την εποχή οι θάνατοι» – Ανησυχία για το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ

Keywords
Τυχαία Θέματα