Ανασχηματισμό κυβέρνησης προαναγγέλλει ο Κουίκ Δευτέρα-Τρίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για ανασχηματισμό της κυβέρνησης την Δευτέρα ή την Τρίτη έκανε λόγο ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε συνέντευξή του στο Mega την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι ανάλογα με τις εξελίξεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης την Δευτέρα ή την Τρίτη και πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει «τι απόφαση θα πάρει ο πρωθυπουργός για την Ζωή Κωνσταντοπούλου», η οποία δήλωσε «παρούσα» στην ψηφοφορία

της Παρασκευής.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Ελπίζω να μην έχουμε προσχώματα στο πόσο γρήγορα θα πρέπει να δουλέψει η Βουλή τις επόμενες ημέρες προκειμένου να περάσουν όλα τα απαραίτητα προαπαιτούμενα».

Επιπλέον, επεσήμανε: «Αλλιώς συμπεριφέρεται μια κυβέρνηση με κατεύθυνση τον άνθρωπο και αλλιώς μια κυβέρνηση με κατεύθυνση τον τραπεζίτη. Δεν θα αφήσουμε τίποτα όρθιο από αυτούς που ήταν οι επιβήτορες των Ελλήνων όλα αυτά χρόνια, βρισκόντουσαν μέσα σε λίστες διαφθοράς κλπ Τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο αλλά δεν θα αφήσουμε να περάσουν τα σχέδια εκείνων που μας θέλουν εκτός ευρωζώνης. Είμαστε μια κυβέρνηση τετραετίας και αφήστε μας να δώσουμε λογαριασμό όταν ξαναφτάσουμε τότε στις κάλπες».

Τέλος, ο Κουίκ χαρακτήρισε ως «ανεύθυνο πολιτικό παιχνίδι, στο οποίο εμπλέκονται και ξένα μέσα ενημέρωσης» το σχέδιο Σόιμπλε για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός Grexit, το οποίο περιλαμβάνεται με αγκύλη στο σχέδιο κοινής ανακοίνωσης του Eurogroup, δήλωσε ότι «είναι άδικο πάνω στην πλάτη της Ελλάδας να μπαίνουν αυτές οι αγκύλες».

Τέρενς ΚουίκανασχηματισμόςΚυβέρνησηGrexitHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα