Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες: 8ωρο μπλόκο στην Εθνική Θεσσαλονίκης – Μουδανιών

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του οι αγρότες, επιμένοντας στα μπλόκα εν αναμονή της συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, αγρότες της Χαλκιδικής απέκλεισαν τον κόμβο των Νέων Μουδανιών και όπως φαίνεται ο αποκλεισμός θα είναι πολύωρος. Συγκεκριμένα, οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του κόμβου των Νέων Μουδανιών ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς. Σύμφωνα με το voria.gr,

τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα θα παραμείνουν παρατεταμένα στο οδόστρωμα μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται τα τρακτέρ των αγροτών του Έβρου. Μάλιστα, προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στη γέφυρα των Καστανιών Έβρου. Οι αγρότες έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να κλείσουν τις επόμενες ώρες ακόμη και το τελωνείο στην περιοχή, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους έδωσαν στην υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Γρεβενών, κατά την διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της ΝΔ Γρεβενών.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών ζήτησε την προσοχή της κυβέρνησης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την συνολική οικονομική και κοινωνική στήριξη της ΠΕ Γρεβενών η οποία, όπως επεσήμαναν, «φθίνει δημογραφικά, ερημώνει πληθυσμιακά και όσο περνά ο καιρός πτωχαίνει οικονομικά».

Οι αγρότες περίμεναν την υπουργό με παραταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών, όπου θα πραγματοποιείτο η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Γρεβενών της ΝΔ. Από την πλευρά της, η Νίκη Κεραμέως υποσχέθηκε ότι «θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα ιδιαίτερα αιτήματα των αγροτών της περιοχής» και υπενθύμισε ότι «εκκρεμεί η συνάντηση της 15μελούς αντιπροσωπείας τους στο Μαξίμου» ενώ τόνισε ότι «υπάρχει θέληση από την πλευρά της κυβέρνησης για την λύση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα».

Στη Θεσσαλονίκη, οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους από το πρωί με σειρές από άδειες κυψέλες, από τον Λευκό Πύργο μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις ελληνοποιήσεις, όπως καταγγέλλουν, μελιού στη χώρα μας. Γι΄ αυτό το λόγο, προτρέπουν τους διερχόμενους από το πλακόστρωτο της παραλίας όπου έχουν συγκεντρωθεί, να δοκιμάσουν μέλια παραγωγής τους και μέλια από διάφορα καταστήματα για να βρουν διαφορές.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Εκατοντάδες σφαίρες σε γλέντι μετά από βάφτιση – Εικόνες σοκ

Θεσσαλονίκη: Συμβολική διαμαρτυρία μελισσοκόμων – Εστησαν κυψέλες στον Λευκό Πύργο (Video)

Κακοκαιρία: Πότε αναμένεται να χτυπήσει την Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμετακίνητοι, Παρατεταμένα, Μουδανιά Καστανιές Έβρου Γρεβενά,ametakinitoi, paratetamena, moudania kastanies evrou grevena