Άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς ζητά η φον ντερ Λάιεν

Την άμεση απελευθέρωση του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς ζητά με μήνυμά της στο twitter η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενώ μιλάει για “συνέπειες” στη Λευκορωσία.

The outrageous and illegal behaviour of the regime in Belarus will have consequences.

Those responsible for the #Ryanair hijacking must be sanctioned.

Journalist Roman Protasevich must be released immediately.

EUCO will discuss tomorrow

action to take.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 23, 2021

“Η εξωφρενική και παράνομη συμπεριφορά του καθεστώτος στη Λευκορωσία θα έχει συνέπειες. Οι υπεύθυνοι για την πειρατεία στην πτήση της Ryanair πρέπει να τιμωρηθούν. Ο δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς πρέπει να απελευθερωθεί αμέσως. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει αύριο τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν”, αναφέρει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πώς εμπλέκεται η Αθήνα στο κατασκοπευτικό θρίλερ

Υπενθυμίζεται ότι αεροπλάνο της Ryanair που πραγματοποιούσε πτήση από την Αθήνα στο Βίλνιους της Λευκορωσίας εξαναγκάστηκε σε προσγείωση, συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους MIG, στο Μινσκ, πρωτεύουσα της Λευκορωσίας. Ακολούθως, οι αρχές της χώρας προχώρησαν στη σύλληψη του μπλόγκερ Ρόμαν Προτασέβιτς σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση «εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Προτασέβιτς βρέθηκε στην Ελλάδα ως μέλος της αντιπροσωπείας της ηγέτιδας της Λευκορωσικής Αντιπολίτευσης Sviatlana Tsikhanouskaya, η οποία είχε συμμετάσχει στο Φόρουμ των Δελφών πρόσφατα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με το OPEN, βρίσκονταν και Λευκορώσοι πράκτορες που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του Προτασέβιτς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αρκετά!

Σε μήνυμά του στο twitter, στα Αγγλικά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει:

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου, προκειμένου να τεθεί υπό κράτηση ένας δημοσιογράφος είναι μία άνευ προηγουμένου σοκαριστική ενέργεια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να ανταποκριθεί στην ανάγκη να κλιμακωθεί η πίεση στη Λευκορωσία. Αρκετά», έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

The forced landing of a commercial plane to detain a journalist is an unprecedented, shocking act. We demand all passengers’ immediate release. Tomorrow’s #EUCO must address the need to step up pressure on Belarus. Enough is enough.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 23, 2021

Ειδήσεις σήμερα

«Αεροπειρατεία» σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους για τη σύλληψη Λευκορώσου αντικαθεστωτικού

«Αεροπειρατεία» του Μινσκ σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους: Θύελλα αντιδράσεων στην Ε.Ε. – Μητσοτάκης: «Αρκετά!»

Λευκορωσία: Με διάταγμα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα αναλάβει Προεδρικές εξουσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμεση, Ρομάν Προτάσεβιτς, Λάιεν,amesi, roman protasevits, laien