Άμεση αναγκαιότητα μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει ανάσα στην κοινωνία

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνει τρία χρόνια. Μια περίοδος που έχει πάει σε όλα τα επίπεδα πίσω την κοινωνία και τη χώρα και λόγω ανικανότητας, αλλά κυρίως λόγω ιδεολογικών εμμονών.

Στα εργασιακά, στο περιβάλλον, στην ανάπτυξη, στην παιδεία. Το δε επιτελικό κράτος αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, ιδιαίτερα με όσες κρίσεις έχει κληθεί να διαχειριστεί, αποδεικνύοντας «επιτελική ανικανότητα». Και όσο πιο πολύ αποτυγχάνουν τόσο πιο πολύ παρουσιάζουν αλαζονεία

και αμετροέπεια.

Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές διασταυρούμενες κρίσεις. Κλιματική Αλλαγή, πόλεμος στην Ευρώπη, πανδημία, οικονομική διακινδύνευση και αυξανόμενη ανισότητα.

Αυτά όμως με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια και σχέδιο είναι υποχρεωμένη η συντεταγμένη Ελληνική Πολιτεία υπό την Κυβέρνηση, να ενημερώνει θεσμούς και πολίτες για το τί τους περιμένει, και τι η ίδια έχει σκοπό να κάνει για αυτά. Αντί αυτών, επιδίδεται σε μία άνευ ορίων προπαγάνδα.

Αποτέλεσμα: Τρία χρόνια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των κρίσεων.

Κάθε 2-3 μήνες η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά και με διαγγέλματα νικούσε την πανδημία και τελικά είχαμε πρωτιά στους θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό μας.

Το ίδιο και με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια: όσο οι τηλεοπτικοί έλεγχοι του κ. Γεωργιάδη ευημερούσαν, τόσο οι πολίτες έβλεπαν τις τιμές να απογειώνονται.

Το ίδιο με την ενέργεια και τα καύσιμα , το ίδιο με την Εκπαίδευση και την Παιδεία, το ίδιο και χειρότερο δυστυχώς, με την εξωτερική πολιτική και την διεθνή θέση της χώρας μας.

Πανηγυρισμοί, προπαγάνδα, απόκρυψη της αλήθειας και στο τέλος αμηχανία, δικαιολογίες και ανευθυνότητα.

Μια Κυβέρνηση που όταν καταρρέει το τείχος προπαγάνδας που έχει φτιάξει, στέκεται αμήχανη και φοβική σε κάθε πραγματική πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να δουλεύει μόνο για το όφελος των προσώπων που την συγκροτούν και των επιχειρηματιών που βρίσκονται δίπλα τους, χωρίς ίχνος κοινωνικής ενσυναίσθησης και ευαισθησίας.

Μια επικίνδυνη εν τέλει Κυβέρνηση που κάθε μέρα που περνάει συσσωρεύει κόστος για την χώρα και τους πολίτες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ολοκληρώσαμε με επιτυχία ένα μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα το οποίο δίνει νέα ώθηση και δυναμική. Αλλά και ευθύνη, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μπορεί να ξαναγίνει το ώριμο τέκνο της νέας ανάγκης που θα αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις της εποχής.

Και είναι αναγκαιότητα η πολιτική αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. βασικό κορμό και εγγυητή αυτής της μεγάλης αλλαγής.

Οι προκλήσεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτούν ένα άμεσο σχέδιο ανάταξης της χώρας και ανακούφισης της κοινωνίας.

Και για αυτό, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, οι προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας οφείλουν ως κυβέρνηση να φτιάξουν μια χώρα ανθεκτική και βιώσιμη με μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, που μπορεί να απαντά στις προκλήσεις και να είναι προετοιμασμένη για τις κρίσεις και τα προβλήματα που καραδοκούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κεντρικά και τοπικά, κινείται με εξωστρέφεια, και συζητάει προγραμματικά για την διαμόρφωση αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης με στόχο την δημιουργία προοδευτικής κυβέρνησης για την ανόρθωση της κοινωνίας και της χώρας.

Μια πρώτη απάντηση, αποτελούν τα 5+1 σημεία-δεσμεύσεις για την προοδευτική κυβέρνηση (προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, ανάκτηση της εργασίας, στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτικού κόσμου, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, νέα γενιά και μεσοπρόθεσμη αλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας), που μπορούν να δώσουν ανάσα στην κοινωνία και ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

*Ο Χρήστος Στάικος είναι μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διαβάστε επίσης:

Η «μεγάλη» και η «μικρή» πόλωση με φόντο την προοδευτική διακυβέρνηση

Η μερική (;) αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Άλλο Κύπρος, άλλο Ουκρανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμεση,amesi