Αμερικανός Γερουσιαστής ψάχνει «Βρούτο» στη Ρωσία για να δολοφονήσει τον Πούτιν

Έναν «Βρούτο» στη Ρωσία, ψάχνει ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ για να δολοφονήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας τους Ρώσους ότι αν δεν τα καταφέρουν τους περιμένουν… μαύρες μέρες.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Γκράχαμ εκτίμησε ότι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό (ο πόλεμος στην Ουκρανία) είναι να βρεθεί κάποιος στη Ρωσία να εξοντώσει αυτόν τον τύπο (τον Πούτιν)» και

πρόσθεσε ότι όποιος πάρει τον ρόλο του «Βρούτου» «θα προσφέρει στην χώρα του και σε όλο τον κόσμο μεγάλη υπηρεσία».  Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μπροστά στην κάμερα του -πολύ φιλόξενου για τους Ρεπουμπλικανούς- καναλιού Fox News.

Μάλιστα ο γερουσιαστής επανήλθε στο θέμα και με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γκράχαμ υποστήριξε ότι την ευθύνη για την εξόντωση του Πούτιν την έχουν στα χέρια τους μόνον οι Ρώσοι πολίτες. «Ο μόνος λαός που μπορεί να το διορθώσει αυτό είναι ο ρωσικός. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Εκτός κι αν θέλετε να ζήσετε στο σκοτάδι για την υπόλοιπη ζωή σας, απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, σε απόλυτη φτώχεια», είπε ο γερουσιαστής Γκράχαμ, προειδοποιώντας τους Ρώσους για το τι τους περιμένει αν δεν … ξεφορτωθούν τον Πούτιν…

Is there a Brutus in Russia? Is there a more successful Colonel Stauffenberg in the Russian military?

The only way this ends is for somebody in Russia to take this guy out.

You would be doing your country – and the world – a great service.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) March 4, 2022

Οι δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή προκάλεσαν την αντίδραση του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ο  οποίος τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες και αηδιαστικές», αξίωσε εξηγήσεις και κατηγόρησε τον γερουσιαστή ότι ενθαρρύνει την τρομοκρατία.

«Το επίπεδο της Ρωσοφοβίας και μίσους στις ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας είναι εκτός ορίων. Είναι απίστευτο το ότι ένας γερουσιαστής, σε  χώρα που παρουσιάζει τις ηθικές αξίες της σαν ΄΄άστρο-οδηγό’ ΄ για όλη την ανθρωπότητα, ενθαρρύνει την τρομοκρατία ως μέθοδο για να επιτευχθούν οι στόχοι της Ουάσινγκτον στη διεθνή σκηνή», δήλωσε ο Ρώσος διπλωμάτης, προσθέτοντας: «Αξιώνουμε επίσημες εξηγήσεις και αποφασιστική καταδίκη αυτών των εγκληματικών δηλώσεων».

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Τα πέντε σενάρια για το τέλος του πολέμου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπορέλ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία»

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπορέλ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων στη Ρωσία»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αμερικανός Γερουσιαστής, Βρούτο, Ρωσία, Πούτιν,amerikanos gerousiastis, vrouto, rosia, poutin