ΑΜΕΑ καταγγέλλει προσβλητική συμπεριφορά από οδηγό του ΟΑΣΑ – «Γιατί πας έξω;» (Video)

Άτομο με αναπηρία κατήγγειλε μέσω TikTok την πρόσβασή του σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ αλλά και τη συμπεριφορά του οδηγού του απέναντί του.

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε, φαίνεται να πλησιάζει με το καρότσι του στην πόρτα του λεωφορείου, η ράμπα του οποίου δεν λειτουργεί.

Σε ερώτησή του «η ράμπα δεν λειτουργεί;», ακούγεται ο οδηγός να απαντά: «Δεν έχεις βοηθό; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ». Στη συνέχεια το άτομο απαντά «όχι, βγαίνω μόνος μου έξω», ο οδηγός αποκρίνεται: «Γιατί; Γιατί πας έξω; Να μην βγαίνεις αφού δεν μπορείς».

Τελικά

ο οδηγός τον βοηθά να μπει στο λεωφορείο και απευθυνόμενος σε αυτόν, του λέει: «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όχι όλα στην τσέπη».

Όταν το άτομο απαντά «Όχι σε μένα», ο οδηγός αποκρίνεται πάλι υποτιμητικά «γιατί εσύ τι είσαι;».

Όπως δηλώνει, είναι η δεύτερη φορά που παίρνει λεωφορείο στην Ελλάδα και ενώ ήθελε απλά να πάει για ένα καφέ με τους φίλους του, το τίμημα ήταν ο «εξευτελισμός». Ο χρήστης του Tik Tok αναφέρει πως «έχω αποκρύψει τον οδηγό και το δρομολόγιο, επειδή ο σκοπός του βίντεο είναι να αναδείξει ένα συστημικό πρόβλημα, και όχι να στοχοποιήσει έναν οδηγό».

Νιώθω οργή για αυτά που βιώνουν οι ανάπηροι, για να πάρουν ένα λεωφορείο στην Αθήνα. Φανταστείτε τι γίνεται στις άλλες πόλεις. pic.twitter.com/pnUkCNavId

— Alkinoi (@alkinoi_mia) September 23, 2023

Διαβάστε επίσης:

Φαρμακεία: Έρχεται ειδική εφαρμογή για τις εφημερίες στην Αττική – Πώς θα λειτουργεί

Πολιτική Προστασία: Νέα σύσκεψη την Κυριακή ενόψει της κακοκαιρίας

Θήβα: Λίγο μετά την απογείωση κατέπεσε το αεροσκάφος – Νέα στοιχεία για την τραγωδία

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΜΕΑ, ΟΑΣΑ – Γιατί, Video,amea, oasa – giati, Video