Αλλαγή «φρουράς» στην κορυφή της τηλεθέασης

Την πρωτιά στην τηλεθέαση κατέκτησε την Τρίτη η σειρά «Η γη της ελιάς» με μικρή τάση βελτίωσης, συγκριτικά με τη Δευτέρα. Στον αντίποδα υποχώρηση εμφάνισε ο «Σασμός» ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στις προτιμήσεις των τηλεθεατών χθες.

Στην τρίτη θέση διατηρήθηκε η σειρά «Ο παράδεισος των κυριών», κι αυτή επίσης, με ανεπαίσθητη κάμψη στην τηλεθέαση της. Υποχώρηση επίσης και για το «Μαύρο ρόδο» συγκριτικά με την έναρξη της εβδομάδας, όχι όμως καταλυτική ώστε να αλλάξει θέση κατάταξης.

Αντιθέτως, «τσίμπησε» κάτι ψηλά η τηλεθέαση του Survivor

all star» όχι όμως σε βαθμό ικανό για προβιβασμό.

Άρα η κατάταξη στην πρώτη πεντάδα ήταν, κατά 60%, ολόδια με αυτή τής Δευτέρας. Επίσης από τα πέντε πρώτα προγράμματα γίνεται αντιληπτό ότι η συγκέντρωση τηλεθεατών μπροστά στις τηλεοράσεις φθάνει στο αποκορύφωμα της στο διάστημα 21.00- 23.00, το πολύ μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σταθμισμένο άλλωστε και από τη Nielsen.

Ήταν, εξάλλου, αναμενόμενο. Ούτε το «Happy day», ούτε επίσης το κεντρικό δελτίο του Alpha, μπόρεσαν να πλασαριστούν στις διακεκριμένες θέσεις τηλεθέασης του χθεσινού τηλεβαρόμετρου της Nielsen, όπως ίσως μπορεί να υπέθεταν κάποιοι, με αφορμή τις συνεντεύξεις Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιστοίχως.

Αντίκτυπο/ντόρο μπορεί να είχαν και να πρώτευσαν- ή και να «τρένταραν»- ίσως στα σόσιαλ μίντια. Και τηλεθέαση επίσης είχαν. Σίγουρα όμως μικρότερη του 4,7% την οποία κατάφερε να διαμορφώσει το δέκατο κατά σειρά απόδοσης πρόγραμμα της ημέρας, εν προκειμένω το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης». Τηλεθέαση η οποία αντιστοιχεί σε 476.000 τηλεθεατές.

Που σημαίνει ότι και στη μία περίπτωση- του «Happy day»- και στην άλλη- του κεντρικού δελτίου του σταθμού- όσοι είχαν συντονιστεί στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ήταν λιγότεροι από όσους είδαν το τηλεπαιχνίδι στο Star. Διαφορετικά θα ήταν στη δεκάδα με τα «καλύτερα» της ημέρας, κατά τη Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πορτοσάλτε κατά ταυτόχρονης αύξησης μισθών – μείωσης τιμών – ρύθμισης χρεών (Video)

Εαρινή σύναξη επικοινωνιολόγων στον «Επίλογο» του ERTNEWS

Ισοδυναμία τηλεθέασης ανάμεσα σε Alpha και Mega

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλαγή,allagi