Ολυμπιακός: Μήνυση σε βάρος Μπαλτάκου, Μάνταλου και των διαιτητών με ΑΕΚ για σύσταση συμμορίας – Πειθαρχική δίωξη της ΕΠΟ στον Κούγια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Τετάρτη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Αλέξης Κούγιας, στην οποία γνωστοποίησε πως η σύγκρουση που έχει προκύψει για το ντέρμπι με την ΑΕΚ οδηγείται στην ελληνική δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας ενημέρωσε πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ κατέθεσε μήνυση σε βάρος των Μπαλτάκου,

Μάνταλου και των πέντε διαιτητών για σύσταση συμμορίας.

“Σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε ενώπιον της Εισαγγελίας Πειραιώς μήνυση, με την οποία καταγγέλλονται τα αδικήματα της συστάσεως συμμορίας και της διαπράξεως του κακουργήματος του άρθρου 132 του αθλητικού νόμου, παράγραφοι 1 και 4 , όπου ορίζεται όποιος επηρεάζει με παρόμοιες ενέργειες το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται σε στοιχηματική διοργάνωση τιμωρείται με κάθειρξη 2 έως 5 ετών.

Οι εγκαλούμενοι είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο Πέτερ Φρόιντφελτ, πρόεδρος της τριμελούς κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Σταύρος Μάνταλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Γιάννης Σπυρόπουλος μέλος της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας, ο Μπόρις Μαφίελκα, διαιτητής, ο γνωστός διαιτητής που έκανε τα όργια στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ, οι δύο βοηθοί του, ο Αντρέι Χέμου κι ο Ματέι Ζέκου, ο Κρίστιαν Μίχελ, αυτός που η ΕΠΟ και η ΚΕΔ τον παρουσίασαν ότι λέγεται Κρίστιαν Μίκελ, είναι ο VAR ο οποίος δεν είδε τίποτα στο παιχνίδι. Κι επίσης, ο κ. Αντρέας Μεϊντάνας, διαιτητής από την ΕΠΣ Αχαΐας.

Στη μήνυσή μας πως αυτή η εγκληματική συμμορία με δόλο α’ βαθμού επέλεξαν έναν διαιτητή, βοηθούς και VAR από τη Σλοβακία, από ένα πρωτάθλημα που βοά παγκοσμίως στήσιμο των ποδοσφαιρικών αγώνων. Επέλεξαν έναν διαιτητή, ο οποίος έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη στην ίδια του τη χώρα ότι δωροδοκείται για να διαιτητεύει αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα και να επιφέρει αποτελέσματα που ο ίδιος επιθυμεί” ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε επίσης σε 19 διαιτητικά λάθη, τα οποία καταγγέλλει ο Ολυμπιακός πως έγινε πραγματικότητα.

ΕΠΟ: Πειθαρχική δίωξη για τις δηλώσεις Κούγια μετά το Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Εντωμεταξύ, όπως έκανε γνωστό η ΕΠΟ, ενημέρωσε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ο αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του αντιπροέδρου της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ για όσα ανέφερε μετά τη λήξη του ντέρμπι.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια.

Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο”.

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τον Αλέξη Κούγια την Τετάρτη

Μενέντεζ στη Γερουσία: «Πολιτικά τα κίνητρα της δίωξής μου» – Πώς συνδέει την πώληση F-16 στην Τουρκία με τις κατηγορίες

Τσιτσιπάς για Αντετοκούνμπο: «Είναι ο λόγος που πιέζω τον εαυτό μου να γίνω καλύτερος»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλέξης Κούγιας, Κατέθεσε, Ολυμπιακός, Μπαλτάκου Μάνταλου, ΑΕΚ,alexis kougias, katethese, olybiakos, baltakou mantalou, aek