Αλεξίου – Νταλάρας: Το συγκινητικό αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη – «Για λίγο τώρα σιγή»

Η Ελλάδα σήμερα θρηνεί για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, τη στιγμή που τα διεθνή ΜΜΕ έχουν την είδηση του θανάτου του στα πρωτοσέλιδά τους.

Σύσσωμος ο καλλιτεχνικός και πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με λόγια συγκίνησης τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

«Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός». «Η Ρωμιοσύνη

σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που αποχαιρέτησαν με λόγια συγκίνησης στο διαδίκτυο τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αξεξίου οι οποίοι είχαν την τύχη και την τιμή να ερμηνεύσουν τραγούδια του.

«Για λίγο τώρα ΣΙΓΗ» έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας σε μια ανάρτησή του στο facebook, ενώ η Χάρις Αλεξίου τόνισε:

«Αποχαιρετάμε ένα θεό, μια χώρα, ένα έθνος, έναν αιώνα Ελλάδας».

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει όλων των ειδών μουσικής, από όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλέτα και χορωδιακή εκκλησιαστική, έως μουσική για αρχαίο δράμα, θέατρο, κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι και μετασυμφωνικά έργα, ενώ αποτελούσε μία παγκόσμια προσωπικότητα με πλήθος διακρίσεων.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης, ο αφηγητής των μεγάλων στιγμών…

Η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού τραγουδάει Μίκη Θεοδωράκη στα ελληνικά (Video)

Ανδρέας Τσαούσης: Φτωχότερο το δημοτικό τραγούδι – «Έφυγε» το «αηδόνι της Ρούμελης» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα