Άλμπερτ Μπουρλά: Ζήτημα ωρών μετά την έγκριση η έναρξη διανομής του εμβολίου της Pfizer

ΚΟΣΜΟΣ

 

Έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή του εμβολίου για τον κορωνοϊό είναι η Pfizer «εντός ωρών» από τη στιγμή που θα εγκριθεί, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι η Pfizer θα υποβάλει αιτήσεις για άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο

«πολύ, πολύ σύντομα, μέσα σε λίγες μέρες», συμπληρώνοντας πως ο φαρμακευτικός κολοσσός είναι έτοιμος να ξεκινήσει τη διανομή των πρώτων 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν ήδη παραχθεί.

"I believe that the second half of 2021 will be a very different experience for many of us."

Pfizer’s chief executive, Dr Albert Bourla says that there is now “light at the end of the tunnel”.

Get more on the #coronavirus vaccine here https://t.co/37zjst2GxM pic.twitter.com/nCVyDIHYil

— SkyNews (@SkyNews) November 19, 2020

Όπως είπε, τα εμβόλια θα αποστέλλονται προς κάθε χώρα μόλις λάβουν επίσημη έγκριση από τις υγειονομικές αρχές, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι υπομονετικός, καθώς η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά.

Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκε ότι τα εμβόλια της Pfizer είναι ασφαλή και έχουν αποτελεσματικότητα 95%, ενώ αναμένεται έως το τέλος του έτους, η εταιρεία, να έχει παρασκευάσει 50 εκατομμύρια δόσεις και κατά τη διάρκεια του 2021 προγραμματίζεται να παρασκευάσει 1,3 δισ. δόσεις.

PfizerΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑεμβόλιοHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα