Αλαλούμ με τις δηλώσεις Παναρίτη – Σκληρή κριτική από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύσεις επί διαψεύσεων προκάλεσε η δήλωση που φέρεται να έκανε η σύμβουλος του υπουργού οικονομικών Έλενα Παναρίτη σημειώνοντας πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολλές φορές απαξιωτικό προς την Ελλάδα.

Η επίμαχη δήλωση για το πώς μας αντιμετωπίζουν οι δανειστές φέρεται να είναι η εξής:

«Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2

μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες»

Στη δήλωση αυτή φέρεται να απάντησε ο υπουργός οικονομικών

«Είναι ντροπή και να το συζητάτε, να μην ξανακούσω τέτοιες απόψεις»

Αν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωναν πως η σχετική αναφορά έγινε στο περιθώριο των συναντήσεων στις Βρυξέλλες η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου την οποία υπογράφει η κυρία Παναρίτη αναφέρει:«Οι συγκεκριμένες αναφορές, στο πλαίσιο δημόσιας εκδήλωσης, σχετίζονταν με τη στάση των δανειστών σε περιόδους πριν από το 2015. Ως εκ τούτου, τα σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Η σύμβουλος του κ. Βαρουφάκη, ακόμη, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περικοπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται.

«Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 ή ακόμη και στα 56, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.Η κυρία Παναρίτη είπε επίσης ότι η συμπεριφορά των εκπροσώπων των Θεσμών είναι απαξιωτική σημειώνοντας πως ίσως αυτό να οφείλεται στις πρώτες μέρες της διαπραγμάτευσης, το 2010, όταν οι τεχνοκράτες έβρισκαν τους Έλληνες «αδιάβαστους», κι αυτό είναι κάτι που δεν έχουν ξεχάσει ακόμα.

Τέλος, η κ. Παναρίτη προέβλεψε ότι το πλεόνασμα θα κλείσει τελικά το 0,6%, αντί του 1,5%, επισημαίνοντας πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αναφέροντας ως παράδειγμα τις «κραυγαλέες» περιπτώσεις πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

«Η κυρία Παναρίτη, με τις δηλώσεις της επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό του mail Βαρουφάκη» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης. «Αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, για τις οποίες προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ διερρήγνυε τα ιμάτιά του.Τώρα, βέβαια υιοθετούν αυτό για το οποίο τότε κραύγαζαν.Τέτοια πρωτοφανής κοροϊδία…».

Οι δηλώσεις της κα. Παναρίτη, ένθερμης οπαδού της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ το 2010, δείχνουν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση προετοιμάζουν «πιστωτικό γεγονός» σχολίασε ο Δημήτρης Καρύδης από το ΠΑΣΟΚ.Ο κ. Τσίπρας να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τον ΟΟΣΑ και να αναλάβει τις ευθύνες για αυτά που κάνει η ηγετική ομάδα του ΥΠΟΙΚ.

ΠαναρίτηΒαρουφάκηςΜισθοί
Keywords
Τυχαία Θέματα