«Άκυρο» της Βουλής σε Καμμένο για Καστελόριζο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “όνειρο” του Πάνου Καμμένου για μια… γκράντε συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας στο Καστελόριζο την ερχόμενη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου κόβει η Βουλή.

Ο υπουργός Άμυνας την ώρα που καθημερινά δυναμώνουν οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή θέλησε για συμβολικούς λόγους να συνεδριάσει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

στο ακριτικό νησί. Προς τούτο είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στη Βουλή περίπου από ένα μήνα. Στις επιστολές του προς τα μέλη της Επιτροπής τους καλούσε να μεταβούν στο Καστελόριζο την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου προκειμένου εκεί να ενημερωθούν για θέματα Άμυνας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κράτησαν όμως επιφυλακτική στάση για το αν θα πάρουν μέρος στην συνεδρίαση στο ακριτικό νησί φοβούμενα ότι θα συμμετάσχουν σε ένα “επικοινωνιακό σόου” του υπουργείου Άμυνας και ουσιαστικά η Βουλή απέρριψε το αίτημα Καμμένου.

Κοινοβουλευτικές πηγές τόνισαν σήμερα χαρακτηριστικά πως οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπων πραγματοποιούνται μόνο στη Βουλή και πως μόνο ο πρόεδρος τους τις συγκαλεί, φροντίζοντας με αυτό τον τρόπο να διαχωρίσει η Βουλή την στάση της απέναντι στον σχεδιασμό του υπουργείου Άμυνας. Και πλέον φαίνεται ότι η επίμαχη συνεδρίαση μετατρέπεται σε επίσκεψη, με αποκλειστικό… “διοργανωτή” το υπουργείο Άμυνας με όσους βουλευτές τελικά μεταβούν να έχουν επαφές με φορείς του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ διατηρεί εντονότατες επιφυλάξεις, ωστόσο, υπάρχει η σκέψη να εκπροσωπηθεί για συμβολικούς λογους από ένα μέλος της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΚΚΕ και το Ποτάμι φέρονται να έχουν δηλώσει ήδη την άρνηση τους να συμμετάσχουν στην επίσκεψη, το ΠΑΣΟΚ τηρεί την ίδια αρνητική στάση ενώ η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται σε στάση αναμονής για το τι θα πράξει τελικά.

KαμμένοςΚαστελόριζοΕπιτροπή ΆμυναςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα