Ακατοίκητη η Γάζα: Θάνατος και απελπισία- Χωρίς νερό, τροφή και φάρμακα οι πολίτες

Η Λωρίδα της Γάζας «έχει γίνει τόπος θανάτου και απελπισίας», δήλωσε ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια Μάρτιν Γκρίφιθς, καθώς η πολύμηνη επίθεση του Ισραήλ στη λωρίδα συνεχίζεται.

Ο Γκρίφιθς είπε ότι «οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας που έχουν καταγραφεί ποτέ», σύμφωνα με το Aljazeera.com

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι στη

Γάζα αντιμετωπίζουν «καθημερινές απειλές για την ύπαρξή τους – ενώ ο κόσμος παρακολουθεί».

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας στην παλαιστινιακή επικράτεια που διαχειρίζεται η Χαμάς δήλωσε ότι 125 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 318 τραυματίστηκαν σε ένα 24ωρο.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ισραηλινά πυρά έπληξαν ένα σπίτι σε περιοχή της νότιας Γάζας που ο στρατός είχε κηρύξει ασφαλή ζώνη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα, τα περισσότερα παιδιά.

Three months since the horrific 7 October attacks, Gaza has become a place of death and despair.

This war should never have started. But it’s long past time for it to end.

My statement:https://t.co/lkUlogG3Cm pic.twitter.com/kLFBZsKGLt

— Martin Griffiths (@UNReliefChief) January 5, 2024

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη νότια Γάζα, οι οποίες στο παρελθόν περιελάμβαναν βομβαρδισμούς σε στρατόπεδα προσφύγων και «ασφαλείς ζώνες», θα συνεχιστούν.

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση έδιωξε περισσότερο από το 85% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας από τα σπίτια τους, ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της βόρειας Γάζας και ώθησε τους ήδη εκτοπισμένους Παλαιστίνιους σε μικρότερα κομμάτια της περιοχής όπου δεν υπάρχει ασφάλεια, τροφή, νερό ή φάρμακα.

Τουλάχιστον 22.438 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 57.614 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε η πρόσφατη σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης:

Δριμεία επίθεση Μπάιντεν σε Τραμπ: Υιοθετεί τη ρητορική της ναζιστικής Γερμανίας

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του λόμπι των κατόχων όπλων στις ΗΠΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν ακόμα 15 ύποπτοι ως πράκτορες της Μοσάντ, απελάθηκαν άλλοι 8

Keywords
Τυχαία Θέματα