«Αιχμές» Ποταμιού για Θάνου: Ποιος πληρώνει το γκαλά της στο Χίλτον;

ΕΛΛAΔΑ

Την έντονη αντίδραση του πολιτικού χώρου έχει προκαλέσει η είδηση πως η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Βασιλική Θάνου οργανώνει γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον επ’ αφορμής της συμπλήρωσης 182 ετών από την ίδρυση του Άρειου Πάγου.

Μάλιστα, στο γκαλά η Βασιλική Θάνου θα υποδεχθεί υψηλού επιπέδου προσκεκλημένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμφωνα με το «Βήμα» ως κεντρικοί ομιλητές φέρονται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της νέας

Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων (που σύστησε με δική της πρωτοβουλία η κυρία Θάνου) κ. Γεώργιος Σακκάς και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Αλεξανδρής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της εφημερίδας η εκδήλωση έχει γίνει «αφετηρία κακεντρεχειών γύρω από το πρόσωπο της προέδρου. Διότι είναι πολλοί - και πολλές - που ισχυρίζονται ότι η επέτειος είναι το άρμα από το οποίο η κυρία Θάνου θα απευθύνει τον ύστατο χαιρετισμό στο κοινό της, καθώς πλησιάζει η ώρα της αποχώρησής της από το ανώτατο δικαστήριο, λόγω συνταξιοδότησης».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως αν και στο παρελθόν, στα δείπνα που διοργάνωσαν οι δικαστικοί υπήρχε ένα αντίτιμο της τάξης των 60 - 70 ευρώ, έτσι ώστε να καλύπτονται και τα έξοδα του προέδρου που αποχωρεί, στην πρόσκληση που απέστειλε η Βασιλική Θάνου δεν αναγράφεται κόστος για τη συμμετοχή, με αποτέλεσμα οι εικασίες να «δίνουν» και να «παίρνουν»

Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση από το Ποτάμι το οποίο με ανακοίνωσή του ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει αν τα όσα ισχυρίζεται το άρθρο έχουν βάση.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται […] Αν ναι ποιός χρηματοδοτεί, μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται; Ποιοί είναι οι χορηγοί; », σημειώνει το Ποτάμι στην ανακοίνωσή του ζητώντας να δωθούν άμεσα απαντήσεις.

Η ανακοίνωση από το Ποτάμι:

« Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του Βήματος, η απερχόμενη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Βασιλική Θάνου διοργανώνει στις 9 Ιουνίου Γκαλά στο ξενοδοχείο Χίλτον με προσκεκλημένους και από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρόσχημα τη συμπλήρωση 182 ετών από την ίδρυση του Αρείου Πάγου, -παρότι οι επέτειοι εορτάζονται τουλάχιστον ανά πεντηκονταετίες-, στην πραγματικότητα λόγω της συνταξιοδότησής της και ομιλητές μεταξύ άλλων τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κοντονή.

Αφού η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται, αυτό ισχύει πολύ περισσότερο ιδίως στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης τη στιγμή μάλιστα που εκκρεμούν ενώπιόν της, μεγάλες δίκες για οικονομικά και όχι μόνο εγκλήματα.

Κύριε Υπουργέ σας ερωτάμε: έχει βάση αυτό το δημοσίευμα;

Αν ναι ποιός χρηματοδοτεί, μια τόσο γκλάμουρους εκδήλωση, στην εποχή της σκληρής λιτότητας που ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας πένεται; Ποιοί είναι οι χορηγοί;

Είναι αλήθεια ότι παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Δασούλας από μέλος της φερόμενης ως Οργανωτικής Επιτροπής; Και αν ναι, γιατί;»

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε προκληθεί σάλος εξαιτίας της πρόθεσης και της προσπάθειάς της Βασιλικής Θάνου να προχωρήσει σε συνταγματική μεταρρύθμιση η οποία θα άλλαζε τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, κίνηση που κρίθηκε αντισυνταγματική από τον Άρειο Πάγο.

Η κα. Θάνου, που έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός της χώρας, αποχωρεί από την προεδρία του Άρειου Πάγου μέσα στον μήνα.

Με πληροφορίες από το Βήμα & ΑΠΕ ΜΠΕ

Βασιλική Θάνουποτάμιαποχώρηση ΘάνουΈνωση Δικαστών και ΕισαγγελέωνγκαλάΧίλτονHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα