Άγριες μέλισσες: Αθλιότητες με δημοσιεύματα για αλλαγή σεναρίου λόγω χούντας

Θέση παρατηρητή, για την ώρα, τηρούν στον ΑΝΤ1 για δημοσιογράφους και ιστοσελίδες που θέλουν τις «Άγριες μέλισσες» να αλλάζουν σενάριο επειδή η πλοκή στην αρχή του τρίτου κύκλου εκτυλίσσεται στην περίοδο της χούντας, προκαλεί- όπως υποστηρίζεται- δυσφορία σε τηλεθεατές και για τούτο «γυρνούν» την πλάτη στη σειρά.

Γράφεται με περισπούδαστο ύφος και αναπαράγεται δεόντως ότι η αντίδραση μερίδας του τηλεοπτικού κοινού εντοπίζεται στις «νωπές μνήμες για μια

μαύρη περίοδο της νεότερης ιστορίας που όλοι θέλουν να ξεχάσουν» και άρα κάπως έτσι εξηγείται και η όχι και τόσο καλή απόδοση της σειράς, από πλευρά τηλεθέασης, για την οποία πάντως αναφέρουν τα δημοσιεύματα πως «το κανάλι είναι χαρούμενο» επειδή οι «τηλεθεαματικότητες της σειράς είναι οι υψηλότερες του ΑΝΤ1 στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης».

Ως απόρροια, σύμφωνα με άλλες εκδοχές, οι δημιουργοί δέχονται πιέσεις να αλλάξουν το σενάριο στα επόμενα επεισόδια. Μάλιστα ιστοσελίδα περιοδικού παρουσιάζει τους δημιουργούς Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη να έχουν πάρει την απόφαση να «αλλάξουν την πλοκή, να περιορίσουν τις ιστορικές αναφορές και να αναπτύξουν περισσότερο τις ερωτικές ιστορίες αλλά και τις αισθησιακές σκηνές των πρωταγωνιστών της σειράς, αφού γνωρίζουν καλά πως αυτό είναι που θέλουν τελικά να δουν οι τηλεθεατές».

«Τα σενάρια είναι γραμμένα από το καλοκαίρι και καλύπτουν χρονικά επεισόδια που θα δούμε μέχρι τον Ιανουάριο. Τα κείμενα δεν είναι σφηνοτουβλάκια να αλλάζουν κατά το δοκούν», ανέφερε στο topontiki.gr τηλεοπτική πηγή από το περιβάλλον σταθμού και σίριαλ και έκανε λόγο για αθλιότητες.

«Είναι προσβολή προς τους σεναριογράφους όσα γράφονται και αναπαράγονται», συνέχισε ο ίδιος άνθρωπος εξηγώντας πως ουδέποτε κανάλι, εταιρεία και συντελεστές- πόσο μάλλον οι δημιουργοί- έγιναν αποδέκτες αντιδράσεων που εννοούν δημοσιεύματα και ψηφιακά Μέσα.

Από το περιβάλλον του ΑΝΤ1 τονίστηκε ότι δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση των ιστορικών γεγονότων  και επισήμαναν πως για αυτό το λόγο υπάρχει επιστημονικός- ιστορικός- σύμβουλος  σε διαρκή επικοινωνία με τους δημιουργούς και τους σεναριογράφους των επεισοδίων της σειράς.

Στο μεταξύ στο κανάλι κοιτούν πως θα ενταχθεί στο πρόγραμμα και το «Ράδιο Αρβύλα» και το «Βινύλιο» που θα βγουν στον αέρα αρχές Νοεμβρίου.

Από το περιβάλλον του ΑΝΤ1 επιβεβαιώνεται ότι οι  «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» θα  μεταδίδονται στις 20.00 (Δευτέρα- Πέμπτη η μία και κάθε Παρασκευή η άλλη), ώρα που μέχρι τώρα μεταδίδονται τα επεισόδια της καθημερινής σειράς «Ήλιος».

Το λογικότερο πιθανό, με τον ανασχεδιασμό, η σειρά να βρεθεί μπροστά από το δελτίο ειδήσεων του καναλιού. Όποιες αλλαγές θα φανούν πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης:

Ρουκ Ζουκ: Η απάντηση του ΑΝΤ1 στο εξώδικο ΠΑΟΚ – «Πολύ σοβαρό λάθος μας» (Video)

Ανδρέας Μικρούτσικος: Διασωληνωμένος στην εντατική ο παρουσιαστής (video)

Τηλεθέαση: Προβληματισμός στον ΣΚΑΪ για το lead in πριν από το Δελτίο Ειδήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα