«Αγωνιστικός Σεπτέμβριος» από το ΚΚΕ: «Φθηνό ρεύμα σε όλο τον λαό»

Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει αυτό το Σάββατο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της ΔΕΘ και της παρουσίας του πρωθυπουργού. Το αγωνιστικό ραντεβού του συλλαλητηρίου είναι στην πλατεία ΧΑΝΘ,

στις 6 το απόγευμα, και φέτος αναμένεται να κυριαρχήσουν τα συνθήματα για την ενέργεια και την ακρίβεια, πέρα από τα σταθερά αιτήματα για μισθολογικές αυξήσεις και εργασιακά δικαιώματα.

Η επίσημη επίσκεψη Κουτσούμπα στη ΔΕΘ είναι ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, όπου στις 12.00, στην αίθουσα Α’ του Συνεδριακού Κέντρου Ν. Γερμανός, θα μιλήσει με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις». Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας (18.00) θα επισκεφτεί τον χώρο της Έκθεσης και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘHELEXPO.

Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη. Ο γενικός γραμματέας θα πραγματοποιήσει επίσης περιοδείες, επισκέψεις, συναντήσεις με μαζικούς φορείς της πόλης κ.ά.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, πολιτικές και κινηματικές, εστιάζουν, με την ατζέντα και τις διάφορες δράσεις, στο θέμα της ενεργειακής «φτώχειας» και ακρίβειας, ώστε τον χειμώνα που έρχεται «κανένα σπίτι ή σχολείο» να μη μείνει χωρίς φθηνό ρεύμα. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες μετά το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και φορείς και σωματεία προσκείμενα σε αυτό, καλούν σε κινητοποιήσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία παρόχων ενέργειας και συγκεκριμένα των εξής εταιρειών: ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα), Protergia (Αρτέμιδος 8, Παράδεισος Αμαρουσίου), NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι), Watt & Volt (Αγίου Μελετίου 162, Αθήνα), Volterra (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι), Elpedison (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι), Φυσικό Αέριο Αττικής (Λ. Κηφισίας 108, Αθήνα), Ήρων ( Λ. Κηφισίας 124, Αθήνα). Το σύνθημα των κινητοποιήσεων είναι «φθηνό ρεύμα για όλο τον λαό».

Κοινοτική Οδηγία εκτοξεύει τη φορολογία της ενέργειας!

Την ίδια ώρα η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει κοινοτική Οδηγία που έρχεται προς ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου, η οποία «εκτοξεύει στα ύψη τη φορολογία της ενέργειας και μάλιστα από την 1.1.2023».

Σύμφωνα με την καταγγελία των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, η Οδηγία αυτή, η οποία έρχεται εν μέσω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα λαϊκά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν εξωφρενικούς λογαριασμούς ενέργειας και καυσίμων, «κάνει ακόμη ακριβότερα τα ορυκτά καύσιμα (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο κ.λπ.) με τεράστιες αυξήσεις της φορολογίας τους (πέρα από την τεράστια ήδη επιβάρυνση της τελικής τιμής τους μέσω του συστήματος εμπορίου της ρύπανσης), ευνοώντας τα μονοπώλια της ‘‘πράσινης’’ δήθεν ενέργειας», πριμοδοτώντας έτσι «την κερδοφορία των ομίλων των λεγόμενων ‘‘πράσινων’’ μορφών ενέργειας (ΑΠΕ, υδρογόνο, βιομάζα, βιοκαύσιμα κ.λπ.)».

Διαβάστε επίσης:

Στη ΔΕΘ με το βλέμμα στις Βρυξέλλες

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπει Μητσοτάκη σε αποδρομή, ζητά εκλογές ως μόνη διέξοδο

Ενεργειακή κρίση: Αναμένοντας την ευρωπαϊκή «Πυθία»

Keywords
Τυχαία Θέματα