Αυτός είναι ο «μακελάρης» του Ορλάντο

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα

στο κλαμπ Pulse.

Ο φερόμενος δράστης του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντας τηλεφώνησε στην αστυνομία και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος προτού επιτεθεί εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC NEWS.

Δήλωση της εταιρείας security στην οποία εργαζόταν

Η εταιρεία G4S, στην οποία εργαζόταν ο Ματίν, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως "είμαστε σοκαρισμένοι και θλιμμένοι από το τραγικό γεγονός που συνέβη στο Ορλάντο. Επιβεβαιώνουμε πως ο Ματίν εργαζόταν στην εταιρεία μας από το Σεπτέμβριο του 2007. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αστυνομικές αρχές αλλά και με το FBI. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι στα θύματα της επίθεσης και στις οικογένειες τους καθώς και σε όλους όσους επηρεάστηκαν από αυτή τη φρικτή τραγωδία".

Statement from G4S, security company that employed #OrlandoShooting suspect Omar Mateen pic.twitter.com/9BnigdmyZK

— Omar Villafranca (@OmarVillafranca) 12 June 2016

Η φωτογραφία του δράστη σε λογαριασμό του ISIS στο Twitter

Σε λογαριασμό στο Twitter, που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε σήμερα η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως επισημαίνεται από το Ρόιτερς, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν.

Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

Δηλώσεις του πατέρα του δράστη

Το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι σήμερα σε ένα νυχτερινό κέντρο που συχνάζουν ομοφυλόφιλοι στην Φλόριντα «δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά μμε είναι ένας Αμερικανός με καταγωγή από το Αφγανιστάν.

«Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.

ορλάντομακελειόΜακελάρης ΟρλάντοΗΠΑνεκροίΙσλαμικό ΚράτοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα