Αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος από εμπειρογνώμονες της οικογένειας - Πιθανή αιτία η διαρροή καυσίμου

ΕΛΛAΔΑ

Αυτοψία πραγματοποιούν στο σημείο του δυστυχήματος που έχασε τη ζωή του ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη, Παναγιώτης Μαυρίκος, οι εμπειρογνώμονες που όρισε η οικογένεια.

Στόχος των ειδικών που πραγματοποιούν την έρευνα είναι να διερευνήσουν τις αιτίες του δυστυχήματος και να εντοπιστεί η αιτία της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά αλλά αρχίζει να διαφαίνεται ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι η διαρροή καυσίμου. Ο έλεγχος στο αυτοκίνητο συνεχίζεται

στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ και η έρευνα εστιάζει στην αναζήτηση υπολειμμάτων εκρηκτικής ύλης ή εάν υπάρχουν στοιχεία εμπρησμού, το ενδεχόμενο να διαπιστωθεί εάν υπήρξε δολιοφθορά είναι σύμφωνα με πηγές πιο δύσκολο καθώς απαιτεί εξειδικευμένες έρευνες.

Η ανακοίνωση Κούγια

Με δελτίο Τύπου, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει ότι την αυτοψία πραγματοποιούν οι τεχνικοί σύμβουλοι κύρια Ραυτογιάννης και Διαμαντής, γιατί οι πραγματογνώμονες της οικογένειας δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΓΑΔΑ, ώστε οι τεχνικοί μας σύμβουλοι να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Την Δευτέρα οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας θα εξετάσουν το αυτοκίνητο και αναμένεται να εκδώσουν πόρισμα εντός 15 ημερών.

Τι λένε οι εμπειρογνώμονες της οικογένειας

«Το μεγάλο ερώτημα που υπάρχει είναι πώς ένα αυτοκίνητο έχει μία έκταση και μία εξάπλωση φωτιάς όπως αυτή φαίνεται στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί. Πρέπει να ελεγχθούν η καύσιμη ύλη, ο χρόνος καύσης, πώς εξελίχθηκε το περιστατικό για να οδηγηθούμε στο τελικό συμπέρασμα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο ένας εκ των δύο τεχνικών συμβούλων της οικογένειας Μαυρίκου, Γιώργος Ραυτογιάννης μιλώντας στο mega.

«Η πυρκαγιά στο οδόστρωμα δείχνει σίγουρα διαρροή βενζίνης. Το ζητούμενο είναι εάν η διαρροή βενζίνης έγινε μετά τη φωτιά, σαν συνέπεια της πυρκαγιάς ή είχε προηγηθεί της πυρκαγιάς και ήταν η αιτία για να έχουμε πυρκαγιά» επισημαίνει ο έτερος πραγματογνώμονας Νίκος Διαμαντής.

δυστύχημα Αττική ΟδόςΠαναγιώτης Μαυρίκοςεκδότης ΑκρόποληςΜαυρίκοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα