Αυτοκτονία 14χρονου: «Φοβόταν, με είχε ρωτήσει ”αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;”» – Η συγκλονιστική κατάθεση φίλου του Μάκη

Λίγα 24ωρα μετά την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια φαίνεται ότι ανοίγουν τα στόματα για τα «μαρτύρια» που βίωνε ο έφηβος στα χέρια των τραμπούκων που τον εκφόβιζαν.

Με τα ακριβή αίτια που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία τον 14χρονο να παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, οι αρχές ερευνούν αν ήταν θύμα άγριου bullying, όπως κατήγγειλαν οι συμμαθητές του. Σοκάρει, την ίδια στιγμή, η μαρτυρία συμμαθητή του 14χρονου στο Mega για τον εφιάλτη που περνούσε ο 14χρονος.

«Φοβόταν…ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια, δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό. Τις τελευταίες

ημέρες ήταν στεναχωρημένος, είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες, αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;», δήλωσε φίλος και συμμαθητής του 14χρονου.

«Τον έβριζαν. Κάθε μέρα, γελούσαν, τον χτυπούσαν, κάθε μέρα… κάθε μέρα χωρίς λόγο. Ανελέητο bullying. Δεν θέλω να συμβεί άλλο τέτοιο. Είμαι μάνα. Ειλικρινά σας μιλάω είμαστε διαλυμένοι. Από την άλλη φοβάμαι…», δήλωσε η μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Ο 14χρονος αν και αθλητής πάλης, με διακρίσεις σε αγώνες, ήταν ένα ήσυχο παιδί που βίωνε σιωπηλά όσα συνέβαιναν στο σχολείο του και δεν είχε μιλήσει στους γονείς του.



Η δράση των συμμοριών στο σχολείο

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η δράση συμμοριών ανηλίκων μαθητών στο σχολείο του 14χρονου, ενώ καθημερινά σημειώνονται περιστατικά άγριων συμπλοκών με ορισμένους μάλιστα να κουβαλούν και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα απειλώντας άλλους μαθητές.

«Ο διευθυντής του σχολείου έχει μαζέψει από μερικά παιδιά κάποιες πεταλούδες, κάποια μαχαίρια, δεν ξέρω ποια παιδιά τα έχουν, ποια παιδιά τα κρατάνε. Υπάρχουν και άλλα παιδιά στο σχολείο που έχουν», δήλωσε συμμαθητής του 14χρονου.

Όπως λένε γονείς μαθητών, η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου, με τους ίδιους να φοβούνται για την ασφάλεια των παιδιών και τους καθηγητές να μην αντιδρούν στα περιστατικά βίας.

Ένα άλλο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές, είναι ο 14χρονος να συμμετείχε σε επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση, που θέλει τους νέους να φτάνουν στο όριο λιποθυμίας μέσω ασφυξίας και να το καταγράφουν σε βίντεο, ένα επικίνδυνο challenge που έχει ήδη προκαλέσει θάνατο παιδιού στις ΗΠΑ. Το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα στη σορό του και ενδέχεται να έχει καταγράψει τις τελευταίες του στιγμές.

Διαβάστε επίσης:

Άννα Κορακάκη: 5  χρόνια φυλάκιση στον εμμονικό «θαυμαστή» της – Την παρακολουθούσε, έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη δεν σκοτώνει» υποστηρίζει ο τεχνικός της σύμβουλος

Ευλογιά των πιθήκων: «Καμπανάκι» των ειδικών για την υγειονομική απειλή που εξαπλώνεται –Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα