«Αυτόκλητοι προσκεκλημένοι» και «αυτόκλητοι ωτακουστές»

Πρωτοφανής λέει ήταν η έλλειψη θεσμικού τακτ και η απουσία τήρησης του κοινοβουλευτικού σαβουάρ βιβρ εκ μέρους του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τον Πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να παρέχει ενημέρωση για τα ευρήματα έρευνας σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών!

«Αυτοπροσκλήθηκε», λέει, και κάτι τέτοιο δεν ξανάγινε στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Κοντεύουν να μας πουν ότι ο Ράμμος με την πρόθεση που εκδήλωσε να πάει

«ακάλεστος» στη Βουλή να την ενημερώσει, είναι απειλή για τη Δημοκρατία.

Ενδεχομένως βέβαια η φράση «αυτόκλητοι προσκεκλημένοι» που χρησιμοποίησε ο Τασούλας να είχε και μια ειρωνεία παραπέμποντας στους σούπερ ήρωες που ως αυτόκλητοι τιμωροί αναλαμβάνουν να αποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη εκεί που οι επίσημοι φορείς κάνουν τα στραβά μάτια. Σε κάθε περίπτωση για την γαλάζια πλειοψηφία αν βάλεις στη ζυγαριά τους «αυτόκλητους προσκεκλημένους» και τους «αυτόκλητους ωτακουστές» το πρώτο μάλλον θα βγει βαρύτερο ατόπημα.

Σε κάθε περίπτωση εκεί που ο πρόεδρος της Βουλής και η γαλάζια πλειοψηφία παριστάνουν τις «πριγκίπισσες με το ρεβύθι», όπου κάτω από παχιά στρώματα θεσμικών παραβιάσεων εκ μέρους της πλειοψηφίας και του πρωθυπουργού στην υπόθεση των υποκλοπών όλους αυτούς τους μήνες, ενοχλούνται από μια μικρή δήθεν παραβίαση του πρωτοκόλλου, του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής. Για την οποία βέβαια ο κ. Ράμμος επανήλθε κι έβαλε τα πράγματα στη θέση του τονίζοντας με νέα του επιστολή το βράδυ της Πέμπτης ότι ακόμη και με τον νέο νόμο για την ΕΥΠ «καθιερώνεται ατομική αρμοδιότητα του προέδρου της ΑΔΑΕ» και ορίζεται ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης». Εκ του νόμου δε για την λειτουργία της ΑΔΑΕ (ν.3051/2002) ο επικεφαλής της Αρχής «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να ενημερώνει το κοινοβούλιο στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της αρχής. Μη πράτων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Πιθανότατα, αν είχε να καταθέσει πράγματα για τον Νίκο Παππά, τον Χρήστο Ράμμο θα τον πήγαιναν σηκωτό και με δημόσια τηλεοπτική κάλυψη, στην Επιτροπή.

Τώρα, απλώς καταδέχονται να ξεφτιλίζονται καθημερινά εμφανιζόμενοι να ασχολούνται με τους ψύλλους στα άχυρα, την ώρα που έχουν προκύψει μεγάλης σημασίας ευρήματα τα οποία «δένουν» την υπόθεση των υποκλοπών. Για την οποία εφόσον ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα αν και πολιτικός προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας μέσα στην οποία βρέθηκαν να αλωνίζουν παρακρατικοί μηχανισμοί, θεωρητικά θα έπρεπε να έχει κάνει φύλλο και φτερό την υπόθεση για να ανακαλύψει αυτούς που τον εξέθεσαν κατά αυτό τον τρόπο και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης:

Στην κοροϊδία της κυβέρνησης να απαντήσουμε με νέους πιο δυναμικούς αγώνες και ισχυρό το ΚΚΕ!

Ο μοναδικός τρόπος ειρηνικής συνυπάρξεως με την Τουρκία δείχνει να είναι η διαρκής αμυντική εγρήγορση

Και με το Σύνταγμα και με τον Κασιδιάρη!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτόκλητοι,aftoklitoi