Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι διάσημοι που «σάρωσαν» – Ποιοι δεν τα κατάφεραν

Τρανταχτά ονόματα τόσο από τον χώρο της υποκριτικής, της showbiz όσο και του αθλητισμού κατάφεραν να κερδίσουν τη «μάχη» του σταυρού σε αρκετούς δήμους και περιφέρειες.

Η καταμέτρηση των σταυρών για την ανάδειξη των συμβούλων που θα πλαισιώσουν τον Νίκο Χαρδαλιά ο οποίος με 51 έδρες εκλέγεται περιφερειάρχης Αττικής από την πρώτη Κυριακή, δείχνουν στις πρώτες δεκάδες -εκτός από έμπειρους αυτοδιοικητικούς- και διάσημα ονόματα με έντονη τηλεοπτική παρουσία,

από τον καλλιτεχνικό χώρο κυρίως.

Ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους που φαίνεται, λοιπόν, να εκλέγονται, ξεχωρίζουν τα ονόματα της Έρρικας Πρεζεράκου, του Θανάση Βισκαδουράκη, της Βασιλικής Μιλλούση, του Σφακιανάκη Εμμανούλ, της Μαριάννας Τουμασάτου, του Κώστα Σόμμερ, της Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά και του ιατρού Θάνου Ασκητή, του νικητή του Survivor, Σάκη Κατσούλη, όπως επίσης των πρώην αθλητών Μιχάλη Ζαμπίδη και Σοφοκλή Σχορτσιανίτη.

Γιώργος Τσαλίκης: Επανεξελέγη από τους πρώτους στον Δήμο Περιστερίου

Τη μάχη των σταυρών κέρδισε και ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης ο οποίος κατάφερε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στον συνδυασμό του Ανδρέα Παχτουρίδη ο οποίος εξελέγη για έκτη φορά Δήμαρχος Περιστερίου.

«Σήμερα νιώθω πολύ χαρούμενος, δικαιωμένος, πολύ όμορφα! Δόξα τω Θεώ είμαι στις πρώτες θέσεις σε σταυρούς με χιλιάδες ψήφους σε αυτόν τον πολύ σημαντικό δήμο. Αυτό που έχει γίνει είναι πολύ συγκινητικό.

Είχα αγωνία γιατί τις τελευταίες μέρες δέχθηκα έναν πόλεμο πολύ βρώμικο, ειδικά στα Κέντρα Φιλίας που είμαι αντιδήμαρχος και πολύ ακαταλαβίστικο σε έναν άνθρωπο που είναι καλλιτέχνης και απλά προσφέρει στην πολιτική. Μου έκαναν έναν πόλεμο αήθη και στεναχωρήθηκα» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Happy Day.

«Σάρωσε» στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρώτος σε ψήφους με τον συνδυασμό του Στέλιου Αγγελούδη ήρθε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ο Σάκης Αρναούτογλου. Οι πολίτες που τον ψήφισαν για δημοτικό σύμβουλο στον δήμο της Θεσσαλονίκης ήταν 1.768, με τον Γάκη Βασίλειο να έρχεται δεύτερος με 1.519.

Ο Στέλιος Αγγελούδης τονίζεται πως περνάει στον δεύτερο γύρο έχοντας απέναντί του τον νυν δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Οι διάσημοι που δεν τα κατάφεραν στην κάλπη

Παρά την επιτυχία αρκετών γνωστών ονομάτων του καλλιτεχνικού κυρίως χώρου στη διεκδίκηση δημαρχίας ή περιφέρειας σε διαφορες περιοχές στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, υπήρξαν και αρκετοί που δεν τα κατάφεραν.

Απόστολος Γκλέτσος

Ανάμεσα σε αυτούς, ο Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος Στυλίδας με ενσωματωμένο το 32,41% των ψήφων, μένει στη δεύτερη θέση με 25,14%, ενώ ο Φάνης Σπανός (ΝΔ) εκλέγεται με άνετο προβάδισμα από τον α’ γύρο με 48,44%.

Χάρης Ρώμας

Άλλο ένα όνομα που δεν τα κατάφερε είναι ο Χάρης Ρώμας στον δήμο Χαλανδρίου ο οποίος έμεινε εκτός β’ γύρου, καθώς ήταν τρίτος στη μάχη, συγκεντρώνοντας 15,16%.

Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico)

Ο Βαγγέλης Σερίφης, γνωστός ως DJ Rico και σύντροφος της Κατερίνας Στικούδη που δεν κατάφερε να εκλεγεί στις βουλευτικές εκλογές, κατέβηκε για δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ωστόσο, έμεινε τέταρτος με 7,19%.

Μαρίνα Πατούλη

Η Μαρίνα Πατούλη, πρώην σύζυγος του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αττικής, διεκδικούσε την ψήφο των πολιτών στον δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης.

Ωστόσο, με ενσωματωμένο σχεδόν το 40%, τίθεται εκτός β΄γύρου, καθώς μένει στην τρίτη θέση με 16,03%. Σημειώνεται ότι μαζί της υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ήταν ο τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος.

Στο β΄γύρο στο δήμο Πεύκης-Λυκόβρυσης θα δοθεί μεγάλη μάχη μεταξύ του γνωστού ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και του Γιώργου Ψυχάλη.

Γιάννης Βούρος

Ο ηθοποιός και δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος, θα δώσει μάχη στο β’ γύρο για την επανεκλογή του.

Με ενσωματωμένο το 33,33%, ο κ. Βούρος είναι πρώτος με 26,20%, ενώ δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Τομπούλογλου με 22,25%.

Μπο

Τη μάχη του σταυρού φαίνεται ότι δεν κερδίζει και ο ράπερ Χαράλαμπος Ξενίδης, γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Bo.

Στον Δήμο Ηλιούπολης, η δημαρχιακή Αρχή θα διεκδικηθεί την επόμενη Κυριακή μεταξύ του νυν δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 23,12% και του Στάθη Ψυρρόπουλου, με τον συνδυασμό «Πρώτα η Ηλιούπολη», που προηγείται με 25,38%.

Πρόκειται λοιπόν για ένα εκλογικό «ντέρμπι», που θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας των εκλογών στις 15/10 και μένει να μάθουμε πού θα καταλήξει και αν θα κάνει την παρούσα δημοτική αρχή να αφήσει τη θέση της.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουρατίδης για Μαίρη Χρονοπούλου: «Έπαθα σοκ όταν ήρθε στο ραντεβού με πρησμένα χείλη»

Γιώργος Τσαλίκης: Επανεξελέγη από τους πρώτους στον Δήμο Περιστερίου (Video)

Μαρία Κίτσου: Στο Ηρώδειο για να απολαύσει την Άννα Βίσση (Photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοδιοικητικές, 2023, – Ποιοι,aftodioikitikes, 2023, – poioi